Egyedi ajándékkísérők - így lesz személyesebb a karácsonyi ajándék

karácsony ajándék kártya lap üdvözlőlap
33487410 - homemade wrapped christmas presents with tools and decorations
Vágólapra másolva!
Néhány szívószál, vagy éppen pár szem mogyoró is segítségére lehet, ha különleges, személyes üdvözlőkártyát szeretne készíteni karácsonyi ajándékaihoz.
Vágólapra másolva!

Egy-egy ajándék érzelmi értékéhez rengeteget tud hozzáadni, ha az üdvözlőkártyát mi magunk készítjük. Ha van gyermeke, vele együtt "gyárthatja" ezeket az egyszerű, játékos kis kártyákat. Sőt, a legkisebbek által a nagyszülőknek készítendő ajándékkísérő maga lehet az ajándék is egyben.

Házilag készített üdvözlőkártyával még személyesebb lehet az ajándék. Forrás: Origo

A következő videókon többféle, nem csak karácsonyra, de más jeles napokra is talál hasznos tippet. Néhányat, ami nekünk a legjobban tetszett, külön is kiemeltünk. Nem kell hozzá más, csak színes papírok, némi karton, csomagolópapír, szép szívószálak, olló és ragasztó, meg persze színes filctollak.

Egyszerű és szép

Az első videóban a legkevesebb kézügyességet igénylő, egyszerű, de mutatós karácsonyi üdvözlőkártya-tartó elkészítését láthatja. Ez az aranyos kis boríték színes, karácsonyi csomagolópapírból készül. Egy-egy ilyen tartó elkészítéséhez kétféle, különböző színű csomagolópapírra lesz szüksége és egy ollóra, semmi másra:

Ha a rajzolás sem okoz gondot

A következőhöz már nagyobb kézügyesség szügségeltetik, egy kicsit kell tudni rajzolni is, de ne aggódjon, a lenti videó lépésről-lépésre mutatja, hogy mit, hogyan csináljon. Amire szüksége lesz: egy vékony, de tartós kartonlap, olló, kör-sablonokat is tartalmazó vonalzó -biztos emlékszik erre a remek eszközre az általános iskolából - illetve egy bankkártya, amit szintén sablonként használhat majd.

Ha valami szokatlant szeretne

A harmadik videón többféle kártya-variációt talál. Van köztük szülinapos és egyéb alkalmakra való is, viszont két zseniális karácsonyi üdvözlőkártyát is talál benne. Mindkettőhöz kell papír, ceruza, olló és ragasztó, illetve különböző színű – és ha lehet, különböző formájú – szívószálak is. Az egyik módszerrel (04:46-tól a videón) egy szép karácsonyfát készíthet az üdvözlőkártyára, a másikkal – nekünk ez tetszett a legjobban mind közül – egy 3D-s, ajándékos dobozokat ábrázoló kártyát csinálhat (08:48-tól látható a videón).

Ha nem csak a kézügyessége jó, de türelmes is

Utolsóként a legtöbb kézügyességet és türelmet igénylő, de a legjópofább, 3D-s karácsonyi ajándékkísérő kártyákat hagytuk. Sok minden ezekhez sem kell, és ne aggódjon: egy kis odafigyeléssel egy gyerek is könnyűszerrel elkészítheti a térbeli mesekönyvekre emlékeztető, hangulatos kis kártyákat. Már az előzőek is szívet melengető pluszt adnak az ajándékokhoz, de ha ilyet készít, mint a lenti videón látható, akkor biztos lehet benne, hogy tudni fogja akinek adja: nem csak karácsonyi meglepetést kap, hanem sok-sok törődést és szeretetet is.