Mégis hullt egy kis hó Magyarországon

Vágólapra másolva!
Csak a Börzsönyben volt elég hűvös hozzá. Nagy havazásban egyelőre kár reménykedni.
Vágólapra másolva!

Kizárólag a Nagy-hideg-hegyen hozott kis mennyiségű havat az a csapadékmező, amely szerdára virradóan érte el Magyarországot, számolt be az Időkép. Az időjárási portál két webkamerát működtet a Börzsöny harmadik legmagasabb hegycsúcsán. A képeken az látszik, hogy szerda reggelre vékony, fehér hólepel alakult ki.

A következő huszonnégy órában viszont nemhogy hóra, hanem jelentősebb mennyiségű csapadékra sem lehet számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Késő estére keleten is mindenütt megszűnik az eső. Mindenütt mérséklődik az északnyugati, nyugati szél. Éjszaka többfelé képződhet köd, -4 és 1 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön főként az északi, északkeleti megyékben lesz erősen felhős, párás az idő, ott néhol jelentéktelen szitálás kialakulhat. Másutt hosszabb időre kisüt a nap. Délkeletire, délire fordul a szél, nyugaton élénk, Dunántúlon néhol erős lökések kísérik. Napközben 2 és 8 fok közé melegszik a levegő. A folytatásban marad az enyhe idő erősen felhős éggel, és hó helyett esővel, záporokkal – szombaton például 13, vasárnap 14, hétfőn 15 fok várható az ország legmelegebb vidékein.