Civil központ nyílt a párizsi klímacsúcson

klíma
Vágólapra másolva!
December 1-én megnyitották a párizsi klímacsúcs Klímagenerációk elnevezésű csarnokát, mely a nagyközönség számára ingyenes edukációs programoknak és tudásmegosztásnak ad otthont. Ez az első olyan eset, hogy a civil szervezetek külön is komoly megjelenési lehetőséget kapnak egy nemzetközi klímatalálkozó idején.
Vágólapra másolva!

A 27 ezer négyzetméteres csarnokot december 1-11 között (december 6-át kivéve) összesen 360 francia és nemzetközi civil szervezet kelti életre 120 standdal és mintegy 20 interaktív, oktatási célú kiállítással. A helyszín kialakítását, dizájnját 117 civil szervezettel való egyeztetés során alakították végleges formájára. Ez a rendezvényközpont továbbá 400 konferenciának ad otthont és több mint 60, az éghajlatváltozással kapcsolatos filmet mutatnak be itt.

Interaktív kiállítás és előadások lesznek az új csarnokban Forrás: Origo

Civil szervezetek és intézmények mutatják be klímavédelmi programjaikat, megoldásaikat, illetve nyilvános vitákat, előadásokat tartanak a klímakövetekkel és az érintettekkel. Iskolásoknak és a környezet- és természetvédelem iránt érdeklődőknek számos programlehetőség segít a

globális felmelegedéssel kapcsolatos tudás megszerzésében és a klímaváltozás elleni küzdelemben helyi és globális szinten.

Bemutatkoznak olyan művészek is, akik újrahasznosítással, smart technológiával vagy éppen elgondolkodtató fotókkal kapcsolódnak a klímavédelemhez.

Minden nap konkrét tematika mentén zajlik. Az első napon az erdők védelme és a mezőgazdaság lesz a központi téma. A rendezvény bárki számára nyitott, a helyszín teljes körűen biztosított, akárcsak a többi COP21-helyszín.