Opera-mestekurzus világsztárokkal Budapesten

Vágólapra másolva!
Világsztárok tartanak olasz opera-mesterkurzust fiatal magyar énekművészeknek szeptember 9-től 23-ig Budapesten.
Vágólapra másolva!

A stúdiumok fiatal magyar tehetségek, hivatásos művészek tudásának tökéletesítésére szolgálnak majd. A mostani "Il belcanto italiano" docensei Gena Dimitrova bolgár szopránénekes, illetve Giuseppe Taddei és Rolando Panerai olasz operaénekesek, valamint Ács János karmester. A zongorakísérők Enrico Reggioli és Armando Calvia. A jelentkezőknek három olasz operát kell eredeti nyelven tudniuk a "belcanto mesterek" - Rossini, Bellini, Donizetti, Verdi - művei közül.

A szopránok, mezzoszopránok és altok meghallgatását szeptember 9-én tartják az Operaházban. A tenorok, a baritonok, illetve a basszusok a rákövetkező napon bizonyíthatnak, ugyancsak az Andrássy úti Ybl-palotában.

Gena Dimitrova és Giuseppe Taddei a meghallgatások alapján dönti el, kik vehetnek részt a mesterkurzuson. A záró gálakoncertet szeptember 23-án tartják, a színhely a tervek szerint a Magyar Állami Operaház lesz. A hangversenyen az Operaház Failoni Zenekara működik közre.

A szervező Bravissimo Arts Management tájékoztatása szerint a képzést a jövőben évente megrendezik világsztár olasz mesterek közreműködésével.

(MTI)