Paul McCartney újra nősül

Vágólapra másolva!
Az egykori Beatle Sir Paul McCartney eljegyezte barátnőjét, Heather Mills fotómodellt. "Macca" jövőre tervezi az esküvőt.
Vágólapra másolva!

Sir Paul londoni háza előtt, szerelmével, Heather Millsszel az oldalán fogadta az újságírókat, és szemmel láthatóan igen jókedvűen, ám szűkszavúan közölte velük, hogy "eljegyeztük egymást ... ennyi".

A 33 éves menyasszony annyit hajlandó volt elárulni, hogy a házassági javaslat "gyönyörű meglepetésként" érte, mivel esküvőre addig nem is gondolt, amíg Sir Paul - a londoni lapok egyöntetű értesülése szerint féltérdre ereszkedve - meg nem kérte a kezét. Ez állítólag július 23-án történt, a pár rövid észak-angliai nyaralása alatt. Sir Paul egy Indiában vásárolt, zafír-gyémánt gyűrűvel jegyezte el Heathert.

Kettejük gyengéd kapcsolatáról már 1999 óta pletykálnak, de az 59 éves ex-Beatle nyíltan csak tavaly vállalta fel Millshez fűződő viszonyát. A jövőre tervezett esküvő azt jelentené, hogy Sir Paul négy évi özvegység után adja ismét házasságra a fejét. Első feleségével, Linda McCartneyval 1969-től csaknem harminc évig élt együtt; Lady Lindát 1998 áprilisában, több évi keserves küzdelem után ragadta el a rák.

Heather Mills korábban modellként dolgozott, de karrierje tragikus módon ért véget, amikor 1993-ban egy motorkerékpáros rendőr elütötte, és Millsnek a baleset után térd alatt amputálni kellett bal lábát.

Heather némi jóindulattal "színesnek" nevezhető előélet után ért biztos révbe milliárdos és világhírű vőlegénye oldalán. Még 13 éves sem volt, amikor apja elhagyta a családot, és édesanyjával Londonba költözött. Nem sokkal később azonban megszökött otthonról, kipróbálta a londoni hajléktalanok életét, majd jó ideig egy lakókocsiban élt a lerobbant dél-londoni Clapham Common kerületben. Egy ízben a törvénnyel is meggyűlt a baja, miután megpróbált ellopni egy gyereket, de megúszta próbára bocsátással. Három évig házasságban is élt, és válása után is több kapcsolata volt. Egy londoni pékáruüzletben dolgozott, amikor felfedezték, és fürdőruha-modellként alkalmazták. 1990-ben a mai Szlovénia területén telepedett le és síoktatóként dolgozott. A jugoszláv polgárháború alatt egy háborús menekülteket segítő alapítványt hozott létre, melyet a modellkedésből tartott fenn. Humanitárius tevékenysége rengeteg kampányúttal járt; egy ilyen angliai látogatása során érte a súlyos baleset, amely mind a modellkedés, mind az alapítvány végét jelentette. Mills ezután tévéműsorokat vezetett, és szerepelt több tévésorozatban is. A humanitárius tevékenységgel sem hagyott fel; a taposóaknák áldozataiért folytat kampányt.

Sir Paullal egy évvel Lady Linda halála után találkozott egy londoni rendezvényen, mesélt neki a kampányáról és megkérdezte, hogy Sir Paul nem segítené-e a kezdeményezést. Sir Paul segítette, mégpedig azonnal 150 ezer fonttal, s így indult a kapcsolat.

Heather Mills nem tart igényt a jövendő férje lovagi címe után neki egyébként kötelezően kijáró megszólításra, vagyis nem lesz belőle Lady Heather.