Vágólapra másolva!
George Michael - közel három év szünet után - visszatér a popbizniszbe. A nyolcvanas években a Wham együttessel, később szólistaként is világsikert aratott énekes Freeek! című kislemeze márciusban, új stúdióalbuma várhatóan ősszel jelenik meg.
Vágólapra másolva!

George Michael csaknem két évtizede az európai popzene meghatározó egyénisége, pedig még mindig csupán harmincnyolc esztendős. Londonban élő görög bevándorlók gyermekeként látta meg a napvilágot, és az Andrew Ridgeley-vel alapított Wham együttesben, a nyolcvanas évek első felének egyik legsikeresebb tinédzserzenekarában lett világhírű. Az ifjú sztár azonban a Whamnél izgalmasabb, igényesebb produkciók létrehozásáról álmodozott, és szólistaként megjelent első dala (Careless Whispers) azonnal a slágerlisták élére került. Faith című bemutatkozó szólólemezéből több mint 15 millió példányt adtak el világszerte, miközben zeneszerzőként is több rangos kitüntetésben (Grammy-díj, Ivor Novello-díj) részesült.

A kilencvenes évek elején stílust váltott: albumai egyre távolabb kerültek a sikerlistákon megkövetelt kommersz hangzástól; dallam- és harmóniavilága mind bonyolultabbá vált. Legutóbbi, új dalokat tartalmazó szólólemeze (Older) 1996 májusában jelent meg, s azóta jórészt Best Of-jellegű slágerválogatásokkal jelentkezett: az Epic kiadó a Wham legnagyobb sikereit gyűjtötte össze, míg a Virgin 1998-ben a Ladies and Gentlemen: The Best Of George Michael című albumot, egy évvel később pedig a Songs From The Last Century című "zenei panoptikumot" dobta piacra. Ez utóbbi a XX. század szórakoztatózenei termését igyekezett összefoglalni, a háború előtti szvinges hangzásoktól az ötvenes-hatvanas évek divatirányzatain át az amerikai soulzenéig és az énekes példaképe, Sting Roxanne című slágeréig.

George Michael 2001 végén a Universal Musichoz szerződött, s ennek eredménye a néhány hét múlva boltokba kerülő Freeek című kislemez, illetve az őszre várható új stúdióalbum. A Universal hazai képviseletétől megtudtuk: a Freeek magyarországi premierjét holnap 18 óra 10 perckor tartják, amikor a legnagyobb kereskedelmi rádiók egyszerre sugározzák az új dalt.

Ajánlat: