Notorious B.I.G. özvegye és anyja LA-t perli

Vágólapra másolva!
Faith Evans és Voletta Wallace, vagyis Notorious B.I.G. özvegye és anyja pert indított Los Angeles három volt rendőrfőnöke és maga a város ellen. A fő vádpont: nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a fekete rapper halála ne következhessen be.
Vágólapra másolva!

Notorious B.I.G., alias Christopher Wallace 1997-ben halt meg egy máig is tisztázatlan utcai lövöldözés következtében. A merénylet fél évvel a nagy rivális, 2pac halála után következett, s sokan összefüggést véltek felfedezni a két gyilkosság között. A feltevés szerint a két rapper két halálát a két nagy hip-hop kiadó rendelte meg.

Ezek pedig a keleti, P. Diddy alapította Bad Boy Records, amelynél Notorious B.I.G. is vette fel lemezeit, illetve a nyugati, Suge Knight elnökölte Death Row Records, ahol 2pac alkotott.

A hozzátartozók úgy vélik, Notorious B.I.G. halálához a rendőrkapitányságnak is köze volt. Annak idején ugyanis, amikor 1999-ben kiderült, hogy David Mack, volt Los Angeles-i rendőr volt az eset fő gyanúsítottja, kiderült az is, hogy az esetet felderítetlenül lezárták.

Az özvegy és az anya szerint mindez azért lehetett csak így, mert a város és rendőrei saját szervezeteiket védték.

Azóta Mack 14 éves börtönbüntetését tölti, amelyet fegyveres rablásért szabtak ki rá.

A feljelentés anyaga szerint a rendőrségnek arról is tudnie kellett volna, hogy az indulatok 2pac halála után a magasba csaptak, s hogy ezért Wallace veszélyben van. Állampolgári jogokat emlegetve azt állítják, a rapper életesélyeit a rendőrök szándékos hanyagsága is csökkentette, s felelőtlenségükért azok még pénzt is kaptak.

A rendőrség emberei egyelőre nem kommentálták a peranyagot, de a jelenlegi rendőrfőnök, aki éppen újraválasztásáért küzd, bizonyára nem fogadta örömmel a minden részletre kitérő vádiratot.


Korábban:

Megnyílt a Hip-hop Hírességek Csarnoka
Puffy a bíróságon kezdi az újévet
Dollárszázmilliókra perlik a Death Row-t

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
2pac albumaival!