Veszélyben Lance Bass űrútja

Vágólapra másolva!
Az orosz űrügynökség felszólította Lance Bass-t, napokon belül döntse el végre: kifizeti-e a húszmillió dolláros repülési költséget, vagy jó időre elfelejti az űrutazás gondolatát.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mir-Corp.comTovább folytatódik Lance Bass kálváriája a Csillagvárossal. Mint ismeretes, az *NSync énekese márciusban egy egyszerű alkalmassági vizsgálatra hivatkozva még azelőtt bejelentette: ő lesz a harmadik űrturista, hogy bármiféle tárgyalásokba kezdett volna a repülés szervezőivel. Miután az űrközpont felhívta a sztár figyelmét: neki is végig kell járnia a hivatalos utat, ismét próbálkozott: ezúttal a szerződések előkészítéséig jutottak. Akkor még úgy látszott, minden rendben halad, a Bass mögött álló szponzorok, filmes és tévés befektetetők előteremtik az utazáshoz szükséges összeget. Az énekes meg is kezdte a felkészülést.

Most újra meghiúsulni látszik Bass terve. Mivel a közeli - októberi - indulás ellenére menedzserei még mindig nem utalták át az utazás árát, azaz húszmillió dollárt, az orosz űrügynökség ultimátumot intézett a sztárhoz: vagy napokon belül kifizeti az összeget, vagy megszakítják a kiképzését, és biztosan nem szállhat be az űrjárműbe. Mint a Csillagváros tájékoztatójában áll: amennyiben mégsem az *Nsync csillagát repítik az űrbe, vele azonos súlyú rakományt szállít a Kazahsztánból induló űrhajó. Ez azonban meglehetősen előnytelen csere az oroszoknak: egy kilogramm teher szállítási költsége a Nemzetközi Űrállomásra átlagosan mindössze kétezer dollár.