Vágólapra másolva!
Könnyen lehet, hogy az idén anyagi okok miatt elmarad az Eurovíziós Dalfesztivál - a szervező Lettország bejelentette, hogy egyszerűen nem tudott elegendő pénzt előteremteni a legfőbb szponzor visszalépése után.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Marie N, a tavalyi nyertes győzelmét ünnepli

Elmaradhat az idén a minden évben tízmilliók által végigizgult Eurovíziós Dalfesztivál, miután a lett főváros, Riga gyakorlatilag visszalépett az esemény szponzorálásától. A verseny időpontját eredetileg május 24-re tűzték ki, s a szervezők szerint addigra semmiképpen nem tudják előteremteni a szükséges anyagi forrásokat, amennyiben a főváros valóban nem adja meg az ígért összeget, vagyis nagyjából 250 millió forintot.

A szintén anyagi problémákra hivatkozó városatyák döntése miatt könnyen lehet, hogy a fesztivál elmarad, jobb esetben pedig új helyszínt kell neki keresni, és alaposan meg kell kurtítani a versenyfellépések közötti űrt kitöltő show idejét és költséges elemeit. A szervezésben segédkező német szakember szerint a rossz hírek és nehézségek ellenére semmi ok az aggdalomra, hiszen a kisebb országokban évről-évre akadnak anyagi problémák. Eddig azonban mindig sikerült úrrá lenni ezeken, ha csak az utolsó pillanatban is.