Önmagát ismétli a Sziget

Vágólapra másolva!
Massive Attack, Lamb, Asian dub Foundation és a szervezők által "full extrás Abba-revival"-ként aposztrofált Björn Again az egyelőre biztos sztárfellépők a Sziget Fesztivál nagyszínpadán. Az évek óta megszokottnak tekinthető trendnek megfelelően a világzenei színpad a felhozatala a legerősebb, itt a Wenders-filmek sztárjaié az év, így fellép majd a Buena Vista Social Clubból ismert Ibrahim Ferrer és a Lisszaboni történetben is bemutatkozott Madredeus.
Vágólapra másolva!

Újabb együttesek igazolták vissza fellépésüket az idei Szigetre, ám továbbra is igaznak tűnik, hogy a rétegzenék, így a világzene vagy a heavy metal kedvelőinek több újdonságot és nagyobb szenzációkat tud nyújtani a fesztivál, mint a Nagyszínpad előadóira kíváncsi látogatóknak. Így a Nagyszínpadon mindössze két igazi nagyságot tudunk egyelőre kiemelni: újra biztosnak tűnik a pedofília vádjai alól magát tisztázó Robert del Naja vezette Massive Attack megjelenése, s az elektronikus zenék kedvelőinek kedvez majd a Szigetre visszatérő Asian Dub Foundation fellépése is. Érdekességként említik meg a szervezők a Björn Again elnevezésű ABBA-klónt és a breakbeat-duó Lambot is.

A világzenei színpad szintén két nagy fellépővel büszkélkedhet, így élőben hallhatjuk a Buena Vista Social Club latin Nat King Cole-jaként aposztrofált Ibrahim Ferrert és az irányzat egyik legismertebb csapatát, a Madredeust is. Visszatér Finnország legkapósabb etnopop csapata, a Värttinä, és persze lesz Goran Bregovic is, minden mennyiségben. A klezmert David Krakauer's Klezmer Madness!, a magyar fülnek pedig néha roppant komikusan hangzó indiai fúvósokat pedig a The Bollywood Brass Band képviseli majd.

Metáltéren már biztos fellépő a brit My Dying Bride, az utolsó ittjárta óta lendületéből és sztárságából sokat vesztett svéd Clawfinger, a magyar fesztiválok állandó kellékeként számon tartott finn cselló-metál Apocaliptica, valamint a nyolcvanas években virágkorát élő kanadai Annihilator is. A fúziós és kísérletező zenékre vágyakozók jó hír a Zion Train és az Ozric Tentacles visszatérése, valamint a reggae-t, skát, hip-hopot és dubot vegyítő angol és a német Seeed fellépése is. A fesztivál szervezői május elején hozzák nyilvánosságra a teljes programot.