Leértékelték a Rolling Stonest

Vágólapra másolva!
Európai koncertkörútjának első állomásaként Németországba látogatott a Rolling Stones. A legendás brit zenekar fellépéssorozata azonban nem épp gördülékeny. Az együttes tagjai mintegy 30 millió eurós bevételt reméltek a németországi kiruccanástól, ám a jelek szerint a kilenc fellépés közül mindössze kettő lesz telt házas - a berlini koncertre a jegyek már féláron kaphatók. Az sem bizonyult túl jó reklámnak, hogy a Stones az egykor szélsőjobboldali elkötelezettségű német Böhse Onkelz együttest választotta hannoveri koncertje előzenekarául.  
Vágólapra másolva!

A június 4-én a müncheni Olimpiai csarnokban adott koncertjével a Rolling Stones megkezdte idei európai turnéját. Új dalok nem szerepeltek a repertoárban, Mick Jagger énekes és társai 41 évnyi termésük legjavából adtak ízelítőt. Ráadásként - piros konfettizáporral körítve - a Satisfaction című örökzöld slágerüket játszották el a 12 ezer fős közönségnek.

A németországi koncertkörút nyitánya alkalmából jelentős árcsökkentésre határozták el magukat a jegyárusító irodák. Berlinben például - amelynek Olimpiai stadionjában június 15-én lép fel az 1962-ben alakult együttes - az elővételi helyeken már féláron vásárolhatók meg a belépők. Mint egy szóvivő elismerte, a 80-120 euróba kerülő jegyek egyszerűen túl drágák voltak.

A német Focus Money értesülése szerint a kilenc németországi fellépés közül eddig csupán kettőre kelt el minden jegy. Így már semmiképpen sem teljesülhet az a célkitűzés, hogy az idei európai turné németországi bevétele 30 millió eurót hozzon a zenekar konyhájára.

Nem kis meglepetést okozott, hogy a Rolling Stones a német Böhse Onkelz együttest választotta augusztus 8-ai hannoveri koncertjének előzenekarául. Az 1979-ben alapított formáció a '80-as évek közepéig szélsőjobboldali tartalmú szövegeket énekelt, később azonban az együttes elhatárolta magát ettől az irányzattól, "ifjúkori bűnbeesésnek" minősítve előző korszakát. Ennek ellenére az NDR2 rádióállomás nemrégiben bejelentette, hogy ezentúl nem csap hírverést a Stones hannoveri fellépésének. A rádió közleménye szerint a vitatott német zenekar színre lépése "nem egyeztethető össze sem az NDR2 imázsával, sem annak zenei ízlésvilágával". A Böhse Onkelz tagjai viszont azt hangoztatják: újabban részt vesznek "a rockzenével a jobboldal ellen" mottójú rendezvényeken.