George Michael támadja Tony Blairt

Vágólapra másolva!
A Wham! egykori énekese, a szólóban is felettébb sikeres George Michael ismét támadásba lendült országának miniszterelnöke ellen. Új lemezzel is jelentkezik, így annyira kell neki az állandó jelenlét a sajtóban, mint egy falat kenyér.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

Az énekes - akinek új nagylemeze, a Patience ebben a hónapban jelenik meg - már nem első ízben szólalt meg politikai témában. Ezúttal a brit Munkáspárt vezérét kritizálta, szerinte a tagoknak el kellene mozdítaniuk Tony Blairt pozíciójából. A popsztár - aki a gyermekeiket háborúkban vesztett családokra, szülőkre gondolt - elképedve fogadta a miniszterelnök beszédét, melyben közölte, hogy a világot egy biztonságos, békés helynek tartja.

A Wham! egykori tagja 2001-ig sem titkolta politikai hovatartozását, sokáig a Munkáspártot támogatta szavazataival és nyilatkozataival, ám azóta Blairt "veszélyes figurának" tartja. "Istenhez fohászkodom, hogy a Munkáspárt megtalálja a módját annak, hogy megszabaduljon Blairtől, hiszen nélküle túlélhet még egy választást. A világnak az tenne igazán jót, ha ő távozna. Úgy vélem, hogy ő egy veszélyes alak. Önzetlen ember, aki azt hiszi, hogy a legjobbat cselekszi, de közben nem tud szembenézni az egójával" - közölte az énekes.

Mint emlékezetes (hiszen komoly botrány lett belőle Nagy-Britanniában), 2002-ben George Michael már támadta a miniszterelnököt a Shoot the dog című klipjében. A popsztár akkor a britek Irak-politikája ellen tiltakozott, így a klipben Blairt szimplán George W. Bush uszkárjaként ábrázolták.

A popsztár arról is beszélt, hogy új lemezének esetleges kedvezőtlen fogadtatása sem fogja őt elszomorítani, és a karrierje egy rosszabb periódus után sem állna le. "Én mindig hittem abban, hogy mindenkit túl fogok élni. Talán Madonna a kivétel. Őszintén hiszem, hogy ezzel az új albummal végre oda kerülök, ahol a legnagyobb nevek vannak" - tette hozzá, nem csekély optimizmussal.