Világsztárok dalolnak egy békésebb jövőért

Vágólapra másolva!
Jótékonysági koncertet szervez Rómában Quincy Jones, az amerikai szórakoztatóipar egyik kiemelkedő egyénisége, aki zenészként, menedzserként és producerként is beírta a nevét a dzsessz, a pop és a soul történetébe.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A hetvenegy éves, harminc Grammy-díjjal elismert sokoldalú zenész a We Are The World (Mi vagyunk a világ) című világsikerű dal születésének és a nyomában tartott Live Aid segélykoncert huszadik évfordulójához közeledve We Are The Future (Mi vagyunk a jövő) címmel készül hasonló zenei eseményre az Örök Városban, a Circus Maximus helyén, ahol reményei szerint egy millió ember gyűlhet össze.

A jótékonysági koncerttel azoknak a gyermekeknek a sorsára akarja felhívni a figyelmet, akik a háborúk által sújtott városokban és területeken élnek. Az elmúlt tíz évben kétmillió gyermek meghalt, hatmillió megsebesült, mintegy 12 millió fedél nélkül maradt a világ különböző fegyveres konfliktusainak következtében.

A római fesztivál szervezői egyúttal a megbékélést és a párbeszédet akarják elősegíteni az izraeliek és a palesztinok, a ruandai tuszik és hutuk, valamint a szerbek és a horvátok között.

Quincy Jones az eseményre olyan sztárok részvételére számít, mint Angeline Jolie színésznő, Muhammad Ali, a legendás bokszoló, a legnagyobb énekes és zenész sztárok közül Alicía Keys, LL Cool J. Andrea Bocelli, Natalie Cole, Herbie Hancock és Lionel Richie. Az eseményen nem szednek belépődíjat, de az ott forgalomba hozott termékek bevételét a We Are The Future rendezvény által támogatott programokra fordítják.