A hét könyvei

Vágólapra másolva!
Az eheti könyvújdonságok közül Bohumil Hrabal Szigorúan ellenőrzött vonatok című regényét, egy hazánkban eddig ismeretlen walesi író, William Owen Roberts középkori történetét, valamint az összművészeti közgondolkodó, drMáriás antológiáját ajánljuk figyelmedbe. Ha részt veszel játékunkban, Hrabal világhírű regényéből akár nyerhetsz is egy példányt!
Vágólapra másolva!

Tartalom:
A Szigorúan ellenőrzött vonatok tipikus hrabali regény, története a második világháború végnapjaiban, a külvilágtól elzárt, idilli környezetet jelentő cseh kisváros vasútállomásán játszódik. Bár egész Európában tombol az utolsó napjait számláló náci gépezet, a regény szereplőit nem érinti meg a háború szele, problémáik a történelmi valóság mellett nevetségesnek tűnnek, ezzel még jobban felerősítve a kontrasztot a hétköznapi polgári élet és a második világháború iszonyata között.

Milyen alkalomra ajánljuk:
A Szigorúan ellenőrzött vonatok egy rendkívül groteszk, ironikus hangvételű könyv, amely mindenekelőtt gátlástalanul teret enged Hrabal sziporkázó humorának. Ezért tavaszi fáradtság, könnyed depresszió vagy életuntság ellen kiváló orvosság. Hrabal ugyanakkor képes benne megragadni azt a jellemzően kelet-európai élcet is, amelyet itt az egykori vasfüggöny mögött egyetlen modern gondolkodású értelmiségi sem nélkülözhet.

Megjelent:
Az Európa Könyvkiadó gondozásában

Ára:
1200 Ft

Amit társaságban mindig el kell mondani:
A regényből 1966-ban Jirí Menzel Oscar-díjas filmet rendezett.

Hrabaltól kihagyhatatlan még:
Sörgyári capriccio
A városka, ahol megállt az idő

Hasonló könyvek:
Milan Kundera: Tréfa
Jaroslav Hasek: Svejk
Örkény István: Tóték