Búcsúzik a Gorillaz

Vágólapra másolva!
Befejezte sztárokkal tűzdelt New York-i koncertsorozatát a Gorillaz, melynek agytrösztje, Damon Albarn egy interjúban arra is utalt, hogy nem szándékozik folytatni ezt a nagy sikerű projektet.
Vágólapra másolva!

Albarn a BBC-nek nyilatkozva beszélt további terveiről a New York Harlem Apollóban adott öt koncert utolsó előtti estéjén. Megemlítette, hogy lehetséges, a tavalyi Demon Days album volt a Gorillaz utolsó lemeze.

A "főállásban" a Blurt vezető Albarn szerint bár nincs semmi gondja a virtuális zenekarával, de úgy érzi, hogy az ötletben rejlő valamennyi lehetőséget talán már kihasználták. Igaz, azért nem zárta ki a rajzolt zenekar visszatérését a jövőben: "Tegnap este úgy gondoltuk, hogy ez még biztosan nem az utolsó volt, és nem tudom, hogy megint kimondjuk-e, hogy vége. De ez egy ilyen hiphop-dolog, hogy befejezzük, aztán majd valamikor megint visszatérünk." A Gorillaz háttérbe szorulását támasztja alá egyébként Alex Jamesnek, a Blur basszusgitárosának nyilatkozata is, amely szerint a trióra fogyatkozott zenekar új albumon dolgozik.

A Gorillaz koncertjein egyébként olyan sztárok és rocklegendák léptek fel vendégként, mint Ike Turner, a De La Soul, Neneh Cherry, Shaun Ryder, Roots Manuva és Martina Topley-Bird - ők ugye mind vendégszereplők voltak a Demon Days lemezen is. Sőt, színpadra lépett a színész Dennis Hopper is, aki narrátor a Fire Coming Out Of The Monkey's Head című számban.

Hozzátartozik még a történethez, hogy az ötállomásos koncertsorozat első estéjét technikai problémák nehezítették meg, ezért a látványosnak beharangozott vizuális show több eleméről le kellett mondani. A Reuters tudósítója ezért az első koncertet középszerűnek nevezte, amely a látványelemeitől megfosztva nagy csalódást jelentett a közönségnek.