Snoop lesz az MTV díjátadójának házigazdája

Vágólapra másolva!
Idén Németország ad otthont a Music TV Europe díjkiosztó gálájának, melynek házigazdáját most nevezték meg: a nemrég hazánkban is vendégeskedő Snoop Dogg celebrálja az eseményt.
Vágólapra másolva!

Snoop Doggra esett az MTV vezetőinek választása az idei MTV Europe Music Awards gálájának műsorvezetőjének kiválasztásakor.

Snoop már járatos a díjkiosztók világában, számos alkalommal jelölték és vihette is haza a Music TV díjait, igazi showman oldaláról pedig több alkalommal is meggyőződhetett a nagyérdemű.

"Elhívtam a haverjaimat mind a keleti és a nyugati partról, és már most garantálhatom, hogy odatesszük magunkat, srácok!" - nyilatkozta a szokásos stílusában Snoop Dogg. Egyébként pont azt a Justin Timberlake-et váltja a műsorvezetői posztban, akivel már készített is közös számot, a 2005-ben sikerre vitt Signs-t.

Az immár 14. alkalommal megrendezésre kerülő díjkiosztóra egyébként november 1-jén a müncheni Olympia Hallében kerül sor. Snoop Dogg ceremóniamester bejelentésén kívül már az is biztos, hogy az est folyamán színpadra lép a Foo Fighters és az angolok egyik idei nagy üstököse, Mika is. A világ elsőszámú televíziós csatornájának európai divíziója történetében elsőként most a nézők bevonásával szeretné eldönteni a jelöltek, valamint a későbbi győztesek személyét, melyre netes és későbbi mobilos szavazással adhatják le voksaikat a tévénézők.

Ezen felül egy új kategóriát is bevezetnek a "New Sounds of Europe" (Európa Új hangjai) elismerését, amellyel feltörekvő tehetségeknek kívánnak lehetőséget adni nemzetközi népszerűsítésük erősítésére. A résztvevő tizennyolc ország nézői nevezni is tudják kedvenc új előadójukat az európai szintű megmérettetésre, melyek közül a három legjobb Münchenbe repülhet, ahol a show alatt dől el, hogy ki kapja meg a "New Sounds Of Europe" díját, valamint egy fellépési lehetőséggel is gazdagodhat, hiszen a díj átvétele után az MTV Europe Awards színpadán élőben be is mutatkozhat. A szavazás menete némiképp most változik, hiszen több lehetősége van a nézőknek is beleszólni, így kilenc kategóriában már most leadhatják voksaikat, sőt újabb neveket is nominálhatnak később. Jelölt minden kategóriában az első öt legtöbb szavazatot elért előadó vagy csapat lehet csak, a szavazás eredményét pedig szeptember végén hirdetik ki. Ezután a közönség az öt jelölt közül szavazhat a végső győztesre. A győztesek nevére pedig 2007. november 1-jén az MTV EMAs díjkiosztó gáláján derül fény.