Avril Lavigne jegyében telt a díjkiosztó

Vágólapra másolva!
Avril Lavigne, Muse és a francia Justice vihették haza a tegnap este megrendezett MTV European Music Awards elismerései közül a legtöbbet, közülük Lavigne fel is lépett a gálán. Végre hazai díjazottunk is volt, a legelső regionális MTV-díjat Ákos érdemelte ki. A show legnagyobb meglepetésének Amy Winehouse feltűnése számított, aki az utolsó pillanatban csatlakozott a fellépő művészek táborához.
Vágólapra másolva!

Tegnap este a müncheni Olympia Halléban rendezték meg a Music Television európai szekciójának díjkiosztóját, az MTV European Music Awardsot.

Az immár tizennegyedik éve megrendezett gálán az amerikai nagytestvértől eltérően a közönség jutalmazza meg az elmúlt esztendő legjobb produkcióit. Idén a korábbi évekhez képest is interaktívabb módon szólhatott bele a nagyérdemű a díjak odaítélésében, internetes és mobilos szavazással dőlt el ki viheti haza az MTV EMA-kat. A szervezők információ szerint közel 50 millió voksot adtak le a nézők az elmúlt hetek során kedvenceikre. A díjazottak sora sok szempontból követte a papírformát, bár Európa láthatóan a rockosabb műfajnak szavazott több bizalmat.

A legtöbb díjjal a női előadók közül Avril Lavigne térhetett haza, aki a 2007-es év legjobb szóló előadója lett, valamint a Girlfriend-et választották meg az év dalának. Hasonlóan több kategóriában lett nyertes a Muse, amely a legjobb élő produkció és egy regionális díj, a legjobb brit előadónak járó elismerés gazdái lehetett. Szintén kétszeres győztesként távozott a francia Justice is. A 30 Seconds To Mars kapta a rock kategória díját, 2007 legjobb zenekarának a Linkin Parkot, a legjobb albumnak Nelly Furtado Loose címűlemezét választották, Rihanna az urban műfaj legjobbja lett, a New Sounds of Europe (Európa Új Hangjai) kategóriában pedig Észtország képviselője, a Bedwetters győzedelmeskedett.

A Snoop Dogg által celebrált est ezúttal botránymentesre sikeredett, amiről persze a szervezők előre gondoskodtak, Britney Spearst ugyanis már napokkal ezelőtt "kitiltották" a rendezvényről. De meglepetésre így is gyúrtak a szervezők, az állandó drogproblémákkal küszködő Amy Winehouse megjelenésére szinte már senki nem számított, így a fellépők hivatalos listájában sem volt megtalálható az utolsó percig. Amy - ha nem is a legjobb formájában - , de színpadra lépett zenekarával, sőt egy díjjal gazdagabban távozhatott. Rajta kívül a Foo Fighters, Avril Lavigne, az európai tinikedvenc Tokio Hotel és Mika fellépései színesítették az eseményt.

Hazánk a Music Television történetében idén elsőként volt érintett a díjazás szempontjából. Az október 1-jén elstartoló magyar MTV is adhatott át regionális elismerést. A szakmai újságírók, rádiós és televíziós szakemberek által kiválasztott ötös fogatból - mely az elmúlt év legjobb hazai kiadványai/ előadói közül került ki- , a nézők dönthették el SMS szavazás útján, hogy ki kapja A legjobb magyar előadónak járó díjat. Az Ákos, The Moog, Neo, Heaven Street Seven, The Idoru ötösből Ákost választotta a hazai közönség az év legjobb magyar előadójának. Ákos ezzel idén már a harmadik elismerését zsebelhette be, hiszen év elején a Még közelebb albuma nyerte el az év rockalbumának járó díjat a Fonogram-díjkiosztón, nyáron a VIVA COMET-gömbjét harmadjára vihette haza, ezúttal mint az év férfi énekese, most pedig MTV regionális díjának lett tulajdonosa.

A győztesek teljes listája itt tekinthető meg.