Vágólapra másolva!
A poptörténelem híres testvérpárjai általában ugyanazon zenekarban kamatoztatták tehetségüket: a Beach Boys, az Oasis, a Kinks, a Bee Gees és még ki tudja, hány zenekar épült testvérek együttműködésére, de nálunk sem kell sokat gondolkodni, hogy egyből beugorjon a Szörényi vagy a Sztevanovity fivérek neve. Mi a helyzet viszont azokkal a testvérekkel, akik külön-külön próbálták meghódítani a slágerlistákat?
Vágólapra másolva!

A napokban adtunk hírt arról, hogy Beyoncé húga, Solange immár a második lemezét készíti. A többség erre vélhetően nem kapta fel a fejét, hiszen az első albumáról sem lehetett sokat hallani. Létezik-e, hogy testvérek külön zenei utakon ugyanolyan népszerűségre tegyenek szert, vagy mindig van egy első számú tehetség a családban? Mostani cikkünkben néhány zenésztestvér különálló pályafutását vesszük górcső alá.

A popzene világában jó néhány testvér pályájának alakulását nyomon követhetjük, vagy követhettük. A legtöbb esetben nem kell egymással versengeniük, hisz egy zenekarban játszanak, de vannak olyan esetek, mikor külön-külön próbálnak szerencsét a szakmában, ki kevesebb, ki több sikerrel. Általánosságban elmondható, hogy az a testvér, aki előbb bukkan fel, nagy valószínűséggel "húzza" maga után hozzátartozóját, de sokszor látjuk, hogy ugyanakkora sikerekre is képes ugyanaz a "márkanév".

Solange Knowles egyelőre még nem ismételte meg azokat az eredményeket, melyeket nővére elért. Első lemeze Solo Star címmel került a boltok polcaira 2003-ban, de az amerikai Billboard lemezeladási listáján csak a 49. helyig jutott. A napokban leszerződött a Geffen Recordshoz, ahol viszont fényes jövőt jósolnak a tehetséges lánynak, s már azt is konfirmálták, hogy az új korong a következő év első felében fog megjelenni. A készülő lemezzel kapcsolatban Ron Fair, a kiadó szóvivője fontosnak tartotta elárulni, hogy közel sem olyan album lesz, amilyet az emberek elvárnának az ifjú hölgytől. Az ígéretek szerint abszolút eklektikus és nemzetközi lemezt tarthat majd a kezébe a hallgató, melyen Solange Knowles végre megtalálta a saját hangját.

Ezzel valószínűleg tudatosítani szeretnék, hogy egy más karakterű zenére számítsunk, s elejét akarják venni a folyamatos összehasonlítgatásoknak. Solange kétségkívül tehetséges lány, írt már dalt nővére zenekarának, a Destiny's Childnak is, Beyoncé árnyékából azonban nem könnyű kitörni. A Destiny's Child minden idők legtöbb lemezét eladó lányzenekara volt, s az idősebbik Knowles-lány szólóban is kiugróan sikeres. Első önálló lemeze, a Dangerously in Love 2003-ban jelent meg (ugyanabban az évben, mint húgáé), s rögtön az amerikai lemezeladási lista élére ugrott, s öt Grammy-díjat söpört be vele. Második korongja B'Day címmel látott napvilágot 2006-ban, s hasonló sikereket ért el, számos single (Dejá Vu, Ring The Alarm, Irreplaceable) több országban is a listák élén landolt. Beyoncé eddig több mint 16 millió lemezt adott el, legújabb albuma - csakúgy, mint húgáé - 2008-ra várható.