Turnéra indulhat a Led Zeppelin

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy világ körüli turnéra indul a nemrég egy koncert erejéig újjáalakult Led Zeppelin. Mindezt a legendás zenekar gitárosa, Jimmy Page jelentette be hétfőn Tokióban, s hozzátette, hogy legkorábban szeptemberben folytathatják együtt a munkát.
Vágólapra másolva!

Page elárulta, hogy nagyon élvezték a közös zenélést a múlt év decemberében, de egyelőre újabb koncertre nem kerül sor, mert a zenekar énekese, Robert Plant őszig az amerikai country-énekesnővel, Alison Krauss-szal turnézik.

Korábban olyan pletykák is elterjedtek, hogy a Led Zepp már a júniusi Glastonbury fesztiválon visszatérhet, egyelőre úgy tűnik, hogy erre még nem kerül sor. "Biztosítani tudok mindenkit arról, hogy az a munka, melyet a decemberi koncertbe fektettünk a próbákkal és a fellépéssel együtt, nem vész el, és valószínűleg egy világ körüli turné során ismét kamatoztatjuk majd"- nyilatkozta Jimmy Page. "Őszig Robert Plant egy másik projektjével dolgozik, így semmi újdonságot nem tudok elárulni a tervezett turnéról"- folytatta Page.

A gitáros Tokióban a zenekar nemrég megjelent válogatáslemezét promotálja, s nagyon pozitív hangnemben nyilatkozott zenekara visszatéréséről. "Fellelkesítő és fantasztikus volt. Hétről hétre egyre jobban vártuk, s végül egy nagyszerű show-t csináltunk"- emlékezett vissza.

Mint ismeretes a Led Zeppelin december 10-én tért vissza egy koncert erejéig 20 ezer szerencsés rajongója előtt. A londoni O2 Arénába elzarándokolt közönség 19 év után láthatta együtt egy színpadon a legendás bandát. Robert Plant énekes, Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros mellett a már elhunyt John Bonham fia, Jason Bonham helyettesítette apját a dobok mögött.