Jamiroquai és még mások a Szigeten

Vágólapra másolva!
Újabb fellépők névsorát hozta nyilvánosságra a Sziget szervezőirodája. Ennek alapján biztosra vehetjük, hogy augusztusban fellép majd az Óbudai-szigeten a Budapesten már sikerrel szereplő Jamiroquai, aztán a System Of A Down szólóban nyomuló énekese, Serj Tankian. Rajtuk kívül itt lesz még a liverpooli neo-posztpunk zenekar, a Wombats és a kelta-punk Flogging Molly is.
Vágólapra másolva!

Újabb előadók igazolták vissza, hogy fellépnek majd nyáron a Szigeten, melynek még mindig nem alakult ki a végleges névsora, de így is egyre telnek be az üres helyek.

A most bejelentett fellépők közül itthon nyilvánvalóan Jay Kay funky-slágerzenekara, a Jamiroquai kelti a legnagyobb érdeklődést majd. A kilencvenes évek acid jazz-hullámával felszínre emelkedő brit együttes eddig háromszor koncertezett nálunk, és bár az utóbbi időben arról jelentek meg hírek, hogy Jay Kay kiszáll a zeneiparból, most mégis lesz új lemez és turné is, ennek keretében érkezik majd a Szigetre a Jamiroquai.

A kétezres évek egyik legnépszerűbb metálzenekara, a System Of A Down ugyan 2006 óta szünetelteti a működését, énekese, Serj Tankian azonban nem pihen. Az örmény-amerikai énekes tavaly jelentette meg harcos, politikus Elect The Dead című szólólemezét, melynek az anyagát az R.E.M. előtt fogja majd előadni a Szigeten.

A délutáni műsorsávban fog majd várhatóan felbukkanni az új nevek közül a brit Wombats, mely tavaly a Let's Dance To Joy Division című slágerrel került be a köztudatba, és a szigetországi indie mezőny egyik legsikeresebb új felfedezettje lett. A liverpooli zenekar tavalyi bemutatkozó albumáról eddig három dal került fel a brit Top 40-re. Szintén valamikor délután láthatjuk majd a Flogging Mollyt, mely idei, negyedik albumával már a Billboard negyedik helyén kezdett, és eddigi legnagyobb sikerét aratta. Az ír népzenei hatásokat harcos punkkal ötvöző Los Angeles-i zenekar idén, ezzel az albummal került az első vonalba Amerikában.

Rajtuk kívül itt lesz még a Nagyszínpadon a pittsburgh-i politikus punkbanda, az Anti-Flag, illetve egy francia énekesnő, Mademoiselle K. A Világzenei Nagyszínpad most bejelentett fellépői közül régi ismerős Natasha Atlas és a Transglobal Underground, de a szerb Goran Bregovic neve sem ismeretlen itthon. Az afrobeat-legenda Fela Kuti legkisebb fia, Seun Kuti az Egypt80 nevű kísérőzenekarával érkezik majd.

A Wan2 Színpad új nevei közül a kanadai rockzenekar, a Danko Jones neve cseng a legjobban, de jön még a latino-hiphop Delinquent Habits és a nevében mindent eláruló New York Ska Jazz Ensemble is, a HammerWorld Színpad legújabb sztárfellépője pedig az Iced Earth.

A Sziget korábban már bejelentette a nulladik napra az Iron Maiden érkezését, illetve a "rendes" műsorban az R.E.M., a Sex Pistols, Roisín Murphy, a Kaiser Chiefs. Korábban felröppent az a hír is, hogy Leonard Cohen is a Sziget fellépője lesz (ezt ő maga jelentette be), ő azonban ezt követően az összes augusztusi koncertjét elhalasztotta, így a legendás énekes-dalszerzőt nem láthatjuk a Szigeten.