Nemrég előkerült Leonardót állítanak ki Londonban

Vágólapra másolva!
Egy nemrég megtalált Leonardo da Vinci-képet állít ki a londoni National Galery. Bár eleinte kételkedtek a Salvator Mundi című kép valódiságában, a november 9-én kezdődő nagyszabású Leonardo-tárlaton ez a festmény is látható lesz.
Vágólapra másolva!

Leonardo da Vinci egy közelmúltban előkerült festményét állítja ki a londoni National Galery. A Salvator Mundi című alkotás 1500 körül születhetett, Jézus felsőteste és arca látható rajta, amint egyik kezét áldásra emeli, másikban pedig országalmát tart. (Itt tudja megnézni a képet.)

Forrás: AFP/René Mattes
A National Galery Londonban

Bár a kép származása körül kétségek merültek fel, az olajfestményt Leonardo da Vinci alkotásaként katalogizálják. A Salvator Mundi része lesz a november 9. és 2012. február 5. közötti nagyszabású Leonardo-kiállításnak a londoni Nemzeti Galériában.

A festmény jelenleg egy konzorcium tulajdonában van, a társaságot egy New York-i magánkereskedő képviseli. A Nemzeti Galéria hétfőn azt mondta, az alkotást megtekintette az igazgató, a kurátor és művészettörténész-szakemberek egy csoportja is, miután restaurálták. A munkálatokkal 2010-ben végeztek.