Nyolcméteres Marilyn Monroe-t állítottak ki Chicagóban

Vágólapra másolva!
Egy nyolcméteresre nagyított Marilyn Monroe szobrot állítottak ki Chicagóban. Seward Johnson szobrászművész művén a színésznő szoknyáját magasba fújja a szél. A szobor 2012 tavaszáig látható.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe nyolcméteres szobrát leleplezték le a hét végén Chicagóban. A monumentális alkotás a színésznőt a Hétévi vágyakozás című Billy Wilder-filmből ismert pózában ábrázolja: szoknyáját magasba fújja a szél, amikor a metró egyik szellőzőnyílása föle áll hűsölni. A Forever Marilyn című alkotás Seward Johnson szobrászművész műve.

Forrás: AFP
Marilyn Chicagóban. További fotókért klikkeljen a képre!

Chicago híres a kültéri műalkotásairól. A belvárosi Magnificent Mile téren, ahol Marilyn szobra a jövő tavaszig látható, korábban Johnson egy másik alkotása, a Grant Wood rendezte American Gothic zord arcú farmere és aggszűz leányának szobra állt.

A fehér ruhát, amelyet Monroe 1955-ben Billy Wilder filmjében viselt, és amelynek köszönhetően filmlegendává vált, a Debbie Reynolds filmsztár által összegyűjtött hollywoodi kosztümök és használati tárgyak kollekciójában 4,6 millió dollárért (kb. 881 millió forint) adták el egy árverésen júniusban.

A díva 36 éves korában lett öngyilkos otthonában. Idén lenne 85 éves.