Kormánybiztossá nevezték ki a Szépművészeti főigazgatóját

Vágólapra másolva!
Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója 2013-ig kormánybiztosként felel az Ötvenhatosok terére tervezett nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójának kidolgozásáért, és a Szépművészeti, valamint a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek újraegyesítéséért.
Vágólapra másolva!

Az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztossá nevezte ki Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját október 1-jétől a miniszterelnök. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint Baán László kormánybiztosi megbízatása - múzeumi főigazgatói teendőinek meghagyása mellett - 2013. szeptember 30-ig szól.

A határozat szerint a kormánybiztos feladata lesz "a budapesti Ötvenhatosok terén kialakítandó új, nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójának kidolgozása, megvalósításának és építészeti tervpályázatának előkészítése, kiemelt figyelemmel a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeinek újraegyesítésére".

A kormánybiztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, feladata ellátásáért a miniszterelnöknek felelős. Baán László kormánybiztosi tevékenységét díjazás nélkül látja el - olvasható a kormányhatározatban.