Turnéra küldi John Lennon fogát az új tulajdonos

Vágólapra másolva!
Egy kanadai fogorvos szerezte meg John Lennon elárverezett fogát, közel hétmilllió forintnak megfelelő fontot fizetett érte. Tervei szerint kiállítja és turnéra küldi a fogat. 
Vágólapra másolva!

Egy kanadai fogorvos, bizonyos Michael Zuk vette meg John Lennon fogát 19 500 fontért (majdnem hétmillió forint) az angliai Stockportban tartott aukción. Az orvos telefonon licitált a lyukas fogra, amit Lennon házvezetőnője, Dot Jarlett mentett meg az utókornak a hatvanas években. Lennon azzal adta oda neki kihúzott fogát, hogy semmisítse meg vagy adja oda a lányának ajándékba.

A fog egy rockzenei emléktárgyakat tartalmazó gyűjteményből származik, melynek tulajdonosa Alan McGee, az Oasis albumait is kiadó Creation Records korábbi főnöke. Az árverésen a fog mellett a Stone Roses gitárosa, John Squire olajfestményeit valamint politikusok ajándékait is elárverezték. Zuk könyvet írt hírességek fogairól, aktuális vásárlását pedig így kommentálta a BBC-nek: "Amikor hallottam, hogy eladják a fogat, tudtam, hogy meg kell szereznem".

A foggal az a terve, hogy kiállítja a sebészeti rendelőjében illetve, hogy szájsebészeteken és fogászati iskolákban turnéztatja majd. "Biztos lesznek emberek, akik ezt otrombaságnak tartják, mások viszont odalesznek érte" - jelentette ki.

Karen Fairweather az eseményt szervező Omega Auctions munkatársa azt mondta, hogy a fog "elég rémisztő, sárgás-barnás és lyukas is".