Vágólapra másolva!
John Malkovich lesz a 2012-es Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik vendége. Az amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken. Budapestre a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékkal érkezik a szinhaz.hu szerint.
Vágólapra másolva!

John Malkovich évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken, és a Budapesti Tavaszi Fesztiválra is ezek közül hozzák el az egyiket, amelynek címe Pokoli vígjáték (The Infernal Comedy) - mondta a szinhaz.hu-nak Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője.

A bécsi Ronacher Színházban 2009-ben debütált, majd egész Európát bejáró színdarab az amerikai katona apától és osztrák prostituált anyától származó Jack Unterweger valós történetét dolgozza fel, akire kilenc nő meggyilkolását bizonyították rá, az ítélethirdetése másnapján azonban felakasztotta magát a cellájában. A mű írója és rendezője Michael Sturminger, Malkovichot két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri.

A fesztiváligazgató szerint a sztárral közönségtalálkozót is szeretnének szervezni, és filmjei vetítését is tervezik - írja a lap.

Forrás: AFP
John Malkovich próbál

A fesztivált 2012. március 16. és 22. között rendezik meg, a programban egyelőre nem látható, melyik napon lép fel a színész.