Bozsik Yvette lemondana a Trafóról

Vágólapra másolva!
Levélben ajánlotta fel lemondását Tarlós Istvánnak Bozsik Yvette, a Trafó január közepén kinevezett igazgatója a Magyar Narancs online kiadása szerint. A főváros szerint "a városvezetés foglalkozik az üggyel".
Vágólapra másolva!

Még meg sem kezdte igazgatói tevékenységét, máris kihátrálna Bozsik Yvette a Trafóból - írja a Magyar Narancs online kiadása kedden.

A hír szerint Bozsik Yvette levélben ajánlotta fel lemondását Tarlós Istvánnak, megbízatása július 1-től lépne életbe. A Fővárosi Önkormányzat megerősítette a narancs.hu értesülését, és mint fogalmaztak, "a városvezetés foglalkozik az üggyel". Arról, hogy a városvezetés hozzájárul-e Bozsik távozásához, és ha igen, akkor ki kapja a Trafót, az önkormányzat egyelőre nem nyilatkozott. A koreográfus-rendezőt kinevezése miatt több kritika is érte.

Az [origo] kedd délután telefonon megkereste a táncművészt, de egyelőre nem tudtuk elérni. A Trafó munkatársaitól megtudtuk, hogy ők is kedden értesültek a hírről. Szabó György jelenlegi ügyvezető-igazgató az [origo]-nak elmondta, hogy amíg a főváros nem dönt, és más utasítást nem kapnak, a korábbi döntés szerint dolgoznak tovább, készülnek az átadás-átvételre. Szerinte a jelenlegi helyzetben az a legnagyobb gond, hogy az elmúlt időszakban megindult a munkatársi gárda feloszlása, mivel a mai napig nem történt semmilyen hivatalos eligazítás az új igazgató részéről.

Kinevezése előtti interjúnkat Bozsik Yvette-tel itt tudja elolvasni, a kinevezéséről szóló hír itt olvasható. Az [origo] Szabó Györggyel is készített interjút, ami itt olvasható.

A Trafó igazgatói posztjáért ősszel írt ki pályázatot a főváros. A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésére ketten adták be pályázatukat a december 1-jei határidőig: az intézmény indulásától 13 éven át igazgatói tisztet betöltött Szabó György és Bozsik Yvette táncművész. Bozsik pályázata itt olvasható, a leköszönő igazgatóé pedig itt.