Az év fotóriportere a Mai Manóban

Hajdú D. András - Az év fotóriportere 2012, Tanyagondnok képriport, 2010
Vágólapra másolva!
Csütörtöktől május elejéig láthatók a 2011-es év fotóriporterének választott [origo]-s Hajdú D. András képei a Mai Manó Házban.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön fél 6-kor nyílik Hajdú D. Andrásnak, az [origo] munkatársának kiállítása a Mai Manó Házban. Hajdú D. képeivel tarolt az idei 30. Magyar Sajtófotó-kiállításon, hat kategóriában nyert, egyebek mellett megkapta a MÚOSZ nagydíját is. (Pályi Zsófiával együtt az [origo] összesen tíz kategóriában győzött.)

A most nyíló kiállítás nem jelent konkurenciát a Magyar Nemzeti Múzeumban március 23. óta futó Sajtófotó-kiállításnak, mivel a fotóriporter itt korábbi munkáiból mutat be válogatást. "Az volt a célom, hogy legyen egy egybefüggő fotóriport: ez lett a tanyagondnokról szóló riport, ami kicsit szocio. Ennek ellenpontozása a másik, a színes-vibráló Cinetrip-világ, amit még 2005-ben készítettem. Ezzel azt próbáltam hangsúlyozni, hogy nem csak a szocióra vagyok fogékony. És még két nagy kép is kint van, az egyik művészettel kapcsolatos, a másikon gyöngyöspatai gyerekek láthatók" - adott ízelítőt a kiállításból Hajdú D. András.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Tanyagondnok képriport 2010-ből - Néhány fotó a kiállításból a képre klikkelve

Hajdú D. fotográfiai végzettségét 2004-ben kitűnő minősítéssel szerezte a Népszabadság Oktatási Központ hallgatójaként. Egy évvel később már az [origo] munkatársa, ahol azóta is dolgozik. Az elmúlt hét évben 12 díjat nyertek képei a Magyar Sajtófotó Pályázaton, 2009-ben és 2010-ben Pécsi József fotográfiai ösztöndíjat kapott.

A kiállítást Stiller Ákos fotóriporter nyitja meg. A képek május 6-ig nézhetők meg hétköznap 14 és 19 óra között, hétvégén 11 és 19 óra között a Mai Manó Házban.