Kórházba szállították Kocsis Zoltánt

Vágólapra másolva!
Kórházba került a világhírű karmester, Kocsis Zoltán. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója váratlanul betegedett le, és kivizsgálása hetekig tarthat. Hangversenyeit beugró karmesterek veszik át.
Vágólapra másolva!

Váratlan megbetegedés miatt kórházba szállították csütörtökön Kocsis Zoltánt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját. A vele meghirdetett hangversenyeket a következő hetekben nem a neves karmester fogja vezényelni - közölte Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár (NFZ) főigazgatója péntek reggel.

"Kocsis Zoltán kivizsgálása és gyógykezelése várhatóan heteket vesz igénybe. Ez idő alatt teljes nyugalomra van szüksége, ezért családja az ügyben hírzárlat elrendelését kérte. Amint erre - reméljük hamarosan - lehetőség nyílik, a Nemzeti Filharmonikusok további tájékoztatást ad ki a világhírű művész állapotáról és remélt gyors felépüléséről" - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az NFZ főigazgatója.

Kovács Géza hozzátette, hogy a betegség miatt a következő hetek hangversenyeit a Nemzeti Filharmonikusok vendégkarmesterek bevonásával tartja meg. A szeptember 25-i, kedd esti évadnyitó koncertet - műsorán Debussy szimfonikus darabjaival és Bartók A kékszakállú vára című művével - Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényli majd.