A "buzilobbi" ellen indítana harcot Kerényi

Vágólapra másolva!
Kerényi Imre elvenné a pénzt a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, mondta egy szerdai kerekasztal-beszélgetésen, ahol a keresztény értékek védelmére kelt.
Vágólapra másolva!

"Most már van mangalicafesztivál, zsidófesztivál, mindenféle tavaszi fesztivál, kell, hogy legyen keresztény fesztivál is" - mondta Kerényi Imre szerdán az Újszínházban tartott kerekasztal-beszélgetésen, a Keresztény Színházi Fesztivál keretében, írja a Mandiner.

Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a lent meghallgatható ötperces részletben arról beszél, hogy Európának meg kell védenie magát a káros hatásoktól, ugyanis Európa a keresztény gondolkodás diadala. Ezt követően rátér a hazai színházi képzésre, amelyben szerinte - hasonlóan például a nemzetközi film- és operavilághoz - a "buzilobbi" irányít. Kerényi szerint a világméreteket öltő dekadencia, amely - mint mondja, Conchita Wurstra utalva - már a táncdalban is diadalt aratott, nem szól másról, mint a köpködésről, a lekicsinylésről, valamint a kritikai attitűdről.

Kerényi változást sürget a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, akár ellenegyetemet is indítana a Ludovikán belül. "Ha én lennék az alkirály, elvenném a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől a színészképzés jogát. A pénzzel együtt" - mondja Kerényi, amit egyetértő derültség követ a hallgatóságban. Kerényi megszabadítaná a "a dramaturgok és a kritikusok hipnozisától" a színházat, és felvenné a harcot, amely szerinte "nagyon nagy harc". "Ez a buzilobbi tulajdonképpen" - határozza meg az ellenfelet, majd elmondja, hogy iskolákat alapítana.

Ez után M. Tóth Géza, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektora levelet írt Orbán Viktornak és Balog Zoltán miniszternek, amelyben állásfoglalást kér tőlük Kerényi nyilatkozatával kapcsolatban.

Kerényi Imre egy Vidnyánszky Attilával folytatott tavaly áprilisi beszélgetésen - amelyben kijelentette, hogy az új Nemzeti Színház "nem a buzikról fog szólni" - már utalt arra, hogy megvonná a Színház- és Filmművészeti Egyetem teljes támogatását.