Árvák adják elő az István, a királyt

Vágólapra másolva!
Szombaton a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán határon túli árva és nehéz sorsú gyerekek adják elő a népszerű rockoperát.
Vágólapra másolva!

A kétszáz gyerekszereplő kárpátaljai, székely- és csángóföldi, valamint vajdasági gyermekotthonokból érkezett. A rendezvényen felajánlott adományokból a szervezők ezeket a gyermekotthonokat szeretnék támogatni.

Az esemény főszervezője, Szűcs Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem lelkésze, a budapest-széphalmi Jézus szíve templom plébánosa a sajtótékoztatón arról beszélt, hogy nyolc éve táboroztatnak nyaranta határon túli gyerekeket. Ezekben a táborokban a gyerekek sokat táncolnak, énekelnek, ezért fogalmazódott meg a szervezők fejében a gondolat, hogy a gyerekek egy fesztivál keretében adják elő produkcióikat.

A darab rendezője, Cságoly Kristóf szerint „bármilyen koncepciónál fontosabbak azok a sorsok, amelyeket ezek a fiatalok megjelenítenek”, ezért munkája során arra törekedett, hogy ne egy individualista koncepciót valósítson meg. Szűcs elárulta, hogy a produkciót a későbbiekben szeretnék elvinni Kárpátaljára, Székelyföldre és a Vajdaságba is.