Argentin prosti

Láng Annamari címlapi 2:1 player gif
Vágólapra másolva!
Egy "női történet tangóban elmesélve", a főszerepben Láng Annamáriával, Rába Roland rendezésében, a Mezítlábas Zenészek Quintettjének közreműködésével. Az alkotók ajánlója szerint Astor Piazzolla - minden idők tangókirályának - egyetlen operáját mostanáig nem ismerhette meg a magyar közönség.
Vágólapra másolva!

Maria de Buenos Aires - a harmonika hangja által megidézett prostituált - karaktere nem csupán az operában, hanem Piazzolla tangódalaiban is felbukkan. A Nagyvárosok Máriája koncertszínházi produkció stábja Magyarországon elsőként kapta meg Astor Piazzolla argentínai jogutódjaitól az engedélyt az operarészletek és tangódalok magyar nyelvű bemutatására.

A Piazzolla-est erejét a szürreális képekben burjánzó latin-amerikai költészet és a zeneszerző tangózenét újragondoló kompozíciói adják. Maria melankolikus és érzéki alakja, ahogy - Láng Annamária alakításában – végigkísért a „gyászban dorbézoló városon", sokrétűen és kíméletlenül ábrázolja a női sorsot.

A 60-as években született mű - melynek női főszerepét Piazzolla szerelme, későbbi felesége mutatta be - a korabeli Argentínában igazi botránykő volt, magát a szerzőt az akkori tangó konzervatív őrzői éppúgy támadták, mint a katolikus egyház, aki követelte a mű szövegének cenzúrázását.