Pénz és oklevél a háromezer éves bronzkincsekért

Szakál Tamás Zalaegerszeg, 2015. január 31.
Fibulák a Bronzkincsek című tárlaton Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban 2015. január 31-én. Az megnyitón oklevelet és pénzjutalmat adtak át annak a három embernek, akik a 73 darabból álló bronzkincsleletet tava
Zalaegerszeg, 2015. január 31. Fibulák a Bronzkincsek című tárlaton Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban 2015. január 31-én. Az megnyitón oklevelet és pénzjutalmat adtak át annak a három embernek, akik a 73 darabból álló bronzkincsleletet tavaly ősszel átadták a múzeumnak. A több mint háromezer éves, ékszereket, fegyvereket, használati tárgyakat tartalmazó leletegyüttest a tótszerdahelyi Virág István, a felsőrajki Szakál János és fia, Szakál Tamás - az ő nevében édesanyja vette át az elismerést - egy közelebbről meg nem nevezett zalai területen találta. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Oklevelet és pénzjutalmat adott át Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott annak a három embernek, akik tavaly ősszel egy 73 darabból álló bronzkincsleletet adtak át a Göcseji Múzeumnak.
Vágólapra másolva!

A több mint háromezer éves, ékszereket, fegyvereket, használati tárgyakat tartalmazó leletegyüttest a tótszerdahelyi Virág István, a felsőrajki Szakál János és fia, Szakál Tamás - az ő nevében édesanyja vette át az elismerést - egy közelebbről meg nem nevezett zalai területen találta.

Kövér László azt mondta: a becsületes megtalálók cselekedete által nemcsak a Göcseji múzeum gyarapodott, de "mi valamennyien gazdagabbak lettünk azzal a tapasztalattal, hogy az önzetlenség, a becsület és a tisztesség változatlanul él a zalai tájakon". A három ember cselekedetével "gyarapította a köz vagyonát, és megerősítette a köz hitét, hogy érdemes önzetlennek, becsületesnek és tisztességesnek lenni".

Fibulák a Bronzkincsek című tárlaton Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeumban Forrás: MTI/Varga György