Intim fotókat készített pornósztárokról

pornoportre
Riley Reid
Vágólapra másolva!
Egy portréfotós úgy mutatja meg a leghíresebb pornósokat, ahogy sosem látjuk őket. A zavarba ejtően intim, magától értetődően természetes és kitárulkozó képeken valódi személyiségükből mutatnak meg egy darabot.
Vágólapra másolva!

Az Adult Video News Awards saját magát a pornófilmek Oscar-gálájaként hirdeti. A Las Vegas-i ceremónia csúcspontján valóban osztanak díjakat, többek között legjobb orális szexjelenet kategóriában.

Az eseményt egy négy napos pornóexpo kíséri, ahol a rajongók aláírathatják DVD-jüket kedvenc pornósaikkal, vagy beszerezhetik a szexsegédeszköz-piac legújabb fejlesztéseit. Az eseményen az amerikai pornóipar összes fontosabb szereplője képviselteti magát. Egy New York-i fotós, Roger Kisby ezt a forgatagot használta ki arra, hogy fotósorozatot készítsen pornósztárokról.

Ezeken a képeken viszont pont nem a színészek pornós karakterét akarta lencsevégre kapni, úgyhogy elvonult velük egy csöndes sarokba, hogy az intim hangulatú portrékon az emberi oldaluk kerüljön előtérbe.

Riley Reid Forrás: Roger Kisby

Nem nyalogatják a fogsorukat

A fotósnak általában csak pár perce volt egy színésszel, ezért nagyon gyorsan el kellett érnie, hogy alanyai megszabaduljanak a pornós eszköztártól, abbahagyják fogsoruk nyalogatását és hajuk dobálását, ne használják a szokásos pornós pózokat csípőtekeréstől csücsörítésig, és megmutassanak valamit a kamerának saját személyiségükből. Olyat arcot vágjanak, ami őszintén jön belőlük, ami hétköznapi életük része.

Kisby képein a meztelenség is ezt a kitárulkozást jelöli, nem a szexualitást. Ő például Evan Stone, aki az említett pornóexpón 2001-ben és 2011-ben is megkapta az év férfiszínésze címet.

Evan Stone Forrás: Roger Kisby

A fotós beszámolója szerint ezeken a pár perces fotózáson előfordult olyan, hogy egy tapasztalt pornós hirtelen kínosan érezte magát emiatt a kitárulkozás miatt, mások viszont azonnal belementek a játékba. Kisby azt mondta, hogy minden esetben a nyitottság és a kölcsönös elfogadás uralta a kommunikációt.

Starbucksból a Vétkek völgyébe

A fotós célja az volt, hogy a pornóexpón jelen lévő pornósokból minél többet lefotózzon, nemre, rasszra való tekintet nélkül. Elsőre talán nem egyértelmű, de például Venus Lux transznemű pornósztár – egyébként a transznemű pornó kiemelt témája volt az expónak.

James Deen Forrás: Roger Kisby

Érdekes története van az egyik szereplő – micsoda művésznév! – James Deennek is. Deen 18 évesen kezdett pornózni, miután két évet lehúzott a Starbucks-nál. Saját bevallása szerint egyébként óvódás kora óta erre a pályára készült. Deen az egyik legfoglalkoztatottabb pornós lett aztán, 22 évesen díjazták teljesítményét, miközben nagyjából minden olyan tulajdonságnak híján van, amit általában a férfi pornósokhoz rendelünk: alacsony, szinte vézna, a hagyományos értelemben nem is túlzottan maszkulin.

Deen főleg érettebb nőkkel forgatott jeleneteket, mégis tinédzserlányok rajonganak érte. Deen egyébként filmszínészként is kipróbálta magát: a Bret Easton Ellis által írt Vétkek völgyében egy nihilista szexmániás horrorfilmproducert játszott Lindsay Lohan mellett, nem is rosszul.

Nina Hartley Forrás: Roger Kisby

Zombiról kapta a művésznevét

Nina Hartley esete is különleges – ő jelenleg ötvenes évei közepén jár, és még az utóbbi években is aktív volt az iparban. 2006-ban egyébként könyvet is írt, amelyben szextechnikát oktat.

Kelly Shibary félig ír-félig japán, és ő volt az első plus size model a Penthouse Forum címlapján.

Kelly Shibary Forrás: Roger Kisby

Bonnie Rotten tavaly kapta meg az év pornósa díjat, ez volt az első eset, hogy az úgynevezett alt porn, vagyis fétispornó világából jött színésznőnek odaítélték ezt a címet. Bonnie Rotten testét számos tetoválás díszíti, művésznevét a lábára tetovált zombiról kapta, pályáját a Girls and Corpses (Csajok és holttestek) nevű magazinban kezdte.

Bonnie Rotten Forrás: Roger Kisby

Ő Venus Lux, a már említett transznemű pornós, akinek saját gyártócége is van.

Venus Lux Forrás: Roger Kisby

Alább pedig Chanel Preston látható, aki 2010 óta van a szakmában. Preston tavaly márciusban saját websorozatot indított Naked with Chanel címmel, ami a szexet mint társadalmi jelenséget járja körbe. Az első epizód címe: Hol tanuljuk a szexet?

Chanel Preston Forrás: Roger Kisby

A fotósorozatot Roger Kisby készítette.