Visszatér Budapestre a világhírű magyar zongoraművész

ádám györgy
Vágólapra másolva!
György Ádámot a nemzetközi szaksajtó korunk egyik legjobb Liszt-játékosaként tartja számon. A New York-i Carnegie Hall koncerttermét háromszor töltötte meg szóló zongoraestjével, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság nyitóünnepségén 300 millióan kísérték figyelemmel játékát.
Vágólapra másolva!

Amerikát, Délkelet-Ázsiát és Európát is meghódította, ennek ellenére – vagy éppen ezért – Magyarországon kevésbé ismert. Február 14-én a Zeneakadémián adott teltházas koncertet.

György Ádám magyar népdalokra épülő improvizációival, valamint a klasszikus repertoár legösszetettebb műveivel bejárta már a világot: Európa nagyobb fővárosai mellett adott már koncertet többek között Kínában, Thaiföldön, Malajziában, Japánban, Szingapúrban, Indonéziában, Brazíliában, Izlandon és az Egyesült Államokban.

Korunk egyik legjobb Liszt-játékosaként tartják számon Forrás: Ádám György

„Rendkívül izgalmas helyekre juthattam el az elmúlt években, amiért nagyon hálás vagyok. Felléptem Teheránban és Iszfáhánban, ahol kitapintható volt a falakon, a tereken, a levegőben a több ezer éves kulturális örökség lenyomata. Indonéziában a Prambanan hindu templomban zongorázhattam, Ottawában pedig mínusz 35 fokban érkeztem a fellépésemre. Medanba a Steinway zongoragyár repülővel szállított hangszert, mert Indonéziának azon a részén nem volt megfelelő zongora a koncert megrendezéséhez”- mesélte Ádám.

Tizenöt éve szerepel a világ nagyszínpadain Forrás: Ádám György

A fiatal zongoraművész négyéves korában kezdett el zongorázni, és tizenkét évesen kiemelt tehetségként vették fel a budapesti Bartók Béla Konzervatórium zongora-előadóművész szakára. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) zongora-előadóművész szakán diplomázott, és ugyanebben az évben kezdte meg doktori tanulmányait a Zeneakadémián.

A mára világhírű zongoraművész immáron tizenöt éve szerepel a világ nagyszínpadain. Jelenleg New Yorkban éli mindennapjait, de februárban a magyar közönséget is megörvendeztette egy hangversennyel a Zeneakadémián.

Újabb mérföldkő munkásságában a "The Carnegie Hall Concert" című lemezének megjelenése, amelyet a legutóbbi New York-i koncertjén rögzített, és a szakma mellett a több százezres rajongótábora is nagy várakozással fogad.

***

Nyerj jegyet a Zeneakadémiára!

Küldd el válaszodat az alábbi kérdésre:

Hány éves korában kezdett el zongorázni György Ádám?

A válaszokat beküldők között jegyeket sorsolunk ki a Zeneakadémián megrendezésre kerülő Új Stílus (2015.03.04. 19:00) vagy Zehetmair Quartet (2015.03.05. 19:00) programra.

A megfejtéseket 2015.03.01.-én 23:59 óráig várjuk a [email protected] e-mail címen. A tárgyba ezt írd: Új_Stílus_és_Zehetmair_Quartet.

A megfejtés mellett a válaszlevélbe kérjük, tüntesd fel neved, telefonszámod és postacímed, illetve a választott programot. A kisorsolt játékosokat a megadott elérhetőségeken a sorsolás napján (2015.03.02.) értesítjük. A játékosok a játékban való részvétellel, azaz a megfejtés e-mailen való elküldésével elfogadják a lenti nyereményjáték szabályzatot.

A nyereményjáték szabályzatot itt olvashatod.