Nyáron nyílik a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Vágólapra másolva!
Júniusban nyílik a mintegy kétmilliárd forintból felújított Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, ahol világszínvonalú produkciókat láthat a közönség - közölte vasárnap a programokat szervező Pro Kultúra Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.
Vágólapra másolva!

Horváth Zoltánné elmondta, hogy a szeptember 12-ig tartó szezonban koncertek, operák, operettek, musicalek és táncjátékok is szerepelnek a kínálatban. A Barlangszínház június 19-én, ünnepi műsorral nyit, amelyben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad hangversenyt, Kocsis Zoltán vezényletével.

Koncertek és operák

Ramón Vargas, a mexikói születésű tenor a Győri Filharmonikus Zenekarral szintén júniusban ad gálakoncertet, a Budapesti Operettszínház pedig A Bajadér című előadását mutatja be, Miklósa Erika és Dolhai Attila főszereplésével.

Júliusban Mascagni Parasztbecsület és Leoncavallo Bajazzók című operáját adja elő olasz nyelven a Kassai Állami Opera. Emellett jubileumi koncerttel lép fel a Benko Dixiland Band, Szentpéteri Csilla zongoraművész, és színpadra lép Vásáry André férfiszoprán is. Ugyancsak júliusban tűzik műsorra Mészáros Árpád Zsolt, valamint Simon Panna főszereplésével az Én és a kisöcsém című operettet, továbbá az ExperiDance táncjátékát, a Szenvedélyem Velencét.

Uniós támogatás

A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház felújítási munkálatai 2013-ban kezdődtek, miután 2011-ben életveszélyessé vált és lezárták a látogatók elől. Az építést az Európai Unió 1,3 milliárd forinttal támogatta, a soproni önkormányzat 245 millió forintról 317 millió forintra növelte önrészét, a kormány pedig 2013 nyarán döntött arról, hogy 402 millió forinttal járul hozzá a felújítás költségeihez.

Új színháztér

A Barlangszínházban teljesen átépítik a színházteret: a 760 fő befogadására képes térben korszerűsítik a hang- és fénytechnikát, emellett új kiszolgáló egységeket alakítanak ki. Múzeumi rész is készül, ahol a 15 millió évvel ezelőtti miocén korszakot, a fertőrákosi mészkő kialakulását mutatják be tárolók, hang- és fénytechnika segítségével, emellett tanösvényt, fogadóépületet és parkolót építenek.