Az angolok is székelyül tanulnak

székely lecke
Vágólapra másolva!
A magyarok és a románok már megkapták a maguk székely nyelvleckéjét, most jöhetnek a szigetország lakói.
Vágólapra másolva!

Jakab-Benke Nándor, kolozsvári szerkesztő és filmes 2008-ban készítette el a Székely nyelvlecke magyaroknak című vicces videósorozatát, ami elég nagy karriert futott be az interneten. Utána a románokat is okította, sőt, még a kamionokat meglovagló Van Damme is kapott továbbképzést székely virtusból.

Van Damme is kapott továbbképzést Forrás: www.foter.ro

Nem lesz több búcsúkoncert

Most újabb sorozat indult, amely a Székelyudvarhely-London tengelyt térképezi föl, és hat részben próbálja elősegíteni a két nép közti gördülékeny kommunikációt.

„Garantálom, hogy ez lesz az utolsó ilyen sorozat. Nem lesz több reunion meg Omega-búcsúkoncert” – mondta az Origónak Jakab-Benke, aki jelenleg egy nagyobb szabású képregényen dolgozik a Főtér.ro oldal számára.

Az új nyelvlecke első epizódja rögtön egy aktuális témára helyezi a hangsúlyt: „Köszönés, bemutatkozás, bevándorlás”, avagy „Greeting, meeting, immigrating”, ahogy ugye az angol mondja.

Jakab-Benke szerint azok számára működhet igazán ez a fajta humor, akik mindkét nyelvet értik, és még a tájszóláshoz is konyítanak kissé. Azt ígéri, hogy a többi rész sem fogja túlzásba vinni a politikai korrektséget.