A Kommunista kiáltványt viszik, mint a cukrot

Karl Marx
Vágólapra másolva!
A Kommunista kiáltvány vezeti a Penguin könyvkiadó új ünnepi sorozatának eladási listáját, Karl Marx és Friedrich Engels közös művéből múlt hét csütörtök óta több mint 1700 példányt adtak el – írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A Homérosztól Balzacig, Darwintól Dickensig 80 klasszikus művet felölelő "Little Black Classics" elnevezésű sorozatot a neves brit könyvkiadó február 26-án, fennállásának 80. évfordulóján indította el.

Allen Lane alapító az első papírkötéses Penguin-könyveket hat pennyért, egy doboz cigaretta áráért dobta piacra annak idején. A sorozat darabjai most is olcsók. Az egységesen 64 oldalasra szerkesztett köteteket 80 pennyért (337 forint) lehet megvásárolni.

Karl Marx Forrás: WikiCommons

További százezer példányt terveznek

Marx és Engels proletárságot harcba hívó kiáltványa mellett a sorozatban szerepel Christina Rossetti Goblin Market című felkavaró műve, a feminista Charlotte Perkins Gilman A sárga tapéta című novelláskötete, valamint Nietzsche szeretetről és gyűlöletről írt aforizmái is.

Az első héten a sorozat köteteiből összesen több mint hetvenezer példányt adtak el, és a Penguin további százezer példányt tervez kiadni.

A 80 éves Penguin sorozata Forrás: www.penguinclassics.co.uk

A kiadó tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben a Kommunista kiáltványból adták el a legtöbb példányt, a második helyen Jane Austen The Beautifull Cassandra című, korai írásokat tartalmazó gyűjteményes kötete áll, míg a harmadik helyre Edgar Allan Poe Az áruló szív című könyve került.