Könyvvásárról lopták el a ritkaságot

SQUARE FORMAT 50504168. Bogotá.-  El Fondo de Cultura Económica, vendió miles de libros  en la Feria Internacional del Libro de Bogotá (FILBo), que finalizó  hoy después de dos semanas de ofertas editoriales y de eventos culturales en homenaje a Gabriel G
Stand a bogotái könyvvásáron NOTIMEX/FOTO/EDELMIRO FRANCO/COR/ACE
Vágólapra másolva!
Megtalálta a kolumbiai rendőrség Gabriel García Márquez világhírű regénye, a Száz év magány első kiadásának az író által dedikált egyik példányát, amelyet a napokban loptak el a XXVIII. bogotái könyvvásáron.
Vágólapra másolva!

A hatóság részleteket nem, csak annyit közölt pénteken, hogy sikerült visszaszerezni a szóban forgó példányt.

Stand a bogotái könyvvásáron Forrás: Notimex/Foto(Edelmiro Franco/COR/ACE

A lopást múlt héten, szombatra virradóra fedezték fel, a 2014-ben elhunyt Márquez emléke előtt tisztelgő idei könyvfesztivál szervezői vasárnap erősítették meg a hírt. A könyv Álvaro Castillo könyvkereskedőé, aki kölcsönadta a hétfőn véget ért vásár idejére. Castillo felbecsülhetetlen értékűnek nevezte a kötetet.

A Száz év magány első kiadása 1967-ben jelent meg a Buenos Aires-i Editorial Sudamericana kiadónál nyolcezer példányban.

A Nobel-díjas kolumbiai író mesterművének tartják, amelyet az elmúlt évtizedekben 35 nyelvre fordítottak le, és több mint 30 millió példányban adtak el.