Fischer Iván kiáll a melegekért

budapest pride
A Hungarian participant holds a rainbow flag during the Gay Pride parade in downtown of Budapest on July 7, 2012. Some 3,000 people took part Saturday in Budapest's Gay Pride parade, which went off without incident despite fears of disruption by far-right protesters. AFP PHOTO / PETER KOHALMI
Vágólapra másolva!
Fischer Iván karmester beszédével indul el július 11-én 16 órakor a 20. jubileumi Budapest Pride LMBTQ felvonulás a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és queerek társadalmi elfogadásáért.
Vágólapra másolva!

„Nincs a heterókkal semmi baj, egészen addig, amíg nem akarják rákényszeríteni saját életmódjukat másokra” – Fischer Iván azóta sokat idézett mondata 2013-ban hangzott el a 18. Budapest Pride Fesztivál megnyitó rendezvényén.

A világhírű karmester beszédében arra biztatott, hogy

illetve hogy álljunk ki minden olyan csoport mellett, akiket elnyom a többségi társadalom.

Fischer Iván beszédével indul a 20. Budapest Pride Fesztivál Forrás: AFP/Peter Kohalmi

Fischer évek óta rendszeresen részt vesz a meneten, a 20. jubileumi Budapest Pride LMBTQ felvonulást pedig az ő beszéde indítja majd el. Ezt követi majd Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnökének beszéde, majd elindul a tömeg az Andrássy út és a Nagymező utca sarkáról.

Ne legyen hátrányos megkülönböztetés

A Budapest Pride egy olyan világot képzel el, ahol a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer embereket nem éri rendszerszintű és hétköznapi hátrányos megkülönböztetés nemi identitásuk és/vagy szexuális orientációjuk miatt, ahol teljes az LMBTQ emberek társadalmi elfogadottsága.

Fischer évek óta rendszeresen részt vesz a meneten Forrás: Marco Borggreve

Fischer Iván karmester a Budapesti Fesztiválzenekar és a berlini Konzerthaus zeneigazgatója. Nemzetközi díjai mellett (Kristály-díj, Chevalier des Arts et des Lettres, a brit Királyi Filharmóniai Társaság Díja, Ovatie-díj, a Brit Royal Academy of Music tiszteletbeli tagja) Kossuth- és Prima Primissima-díjas.

Fischer Iván megnyitó beszéde 2013-ban, a 18. Budapest Pride Fesztivál megnyitó rendezvényén: