Az operavilág sztárpárosa lép fel a Müpában

Müpa
Vágólapra másolva!
Budapestre érkezik a New York-i Met közvetítésekből a magyar közönség számára is ismert művészházaspár, Diana Damrau és Nicolas Testé. Belcanto-gálájukkal az elmúlt években a világ számos koncerttermében arattak sikert, a Müpába is e repertoár legszebb áriáit és duettjeit szólaltatják meg.
Vágólapra másolva!

Hamarosan Budapesten lép fel Diana Damrau és Nicolas Testé. Diana Damraut - mielőtt elkötelezte volna magát az itáliai bel canto mellett - a koloratúrszerepek előadójaként ünnepelték világszerte: az Éj királynőjét 15 különböző produkcióban alakította, a New York-i Metropolitanben pedig

történelmet írt azzal, hogy egyazon Varázsfuvola-szériában hol Paminát, hol az Éj királynőjét énekelte.

Damrau 2010-ben ment férjhez a koncerten partnereként hallható francia basszbaritonhoz, két gyermekük született, őt pedig más szerepek találták meg. Az utóbbi években mélyült el a belcanto-stílusban. A Metropolitanben Rossini Ory grófja című operájának női főszerepét, valamint több Donizetti- és Bellini-szerepet alakított, továbbá a Rigoletto Gildáját és a Traviata Violettáját is.

Európai operaházak vendége

Férje, Nicolas Testé nem kevésbé keresett énekes, a Met mellett rendszeres vendége Európa jelentős operaházainak és fesztiváljainak, fellépett többek között a Deutsche Oper Berlin, a párizsi Opéra National, a velencei La Fenice, a nápolyi Teatro San Carlo színpadán, a Glyndebourne-i és a Montpellier-i Fesztiválon.

A Met közvetítések után személyesen varázsolják el a Müpa közönségét Forrás: Müpa

Május 14-i koncertjükön Damrau és Testé

Rossini, Gounod, Massenet, Wagner, Verdi, Mascagni, Ponchielli áriáiból és duettjeiből válogatnak

a magyar közönségnek a Müpában.