Szalóki Ági énekli a 15 éves Gyerek Sziget himnuszát

Vágólapra másolva!
A júniusi hétvégéken idén is várja a családokat a már 15 éves Gyerek Sziget. Színházzal, kalandparkkal, bábelőadásokkal és egy halom izgalmas programmal készülnek a szervezők. Sőt, idén az 1956-os Emlékév miatt az ’50-es évek is hangulata megelevenedik egy kicsit a Hajógyári-szigeten. 
Vágólapra másolva!

A Generali Gyerek Sziget továbbra is ingyenes, és kicsiknek nagyoknak egyaránt szól minden júniusi hétvégén, szombaton és vasárnap. A hétvégéken száznál is több programon lehet részt venni. A Nagyszínpadon – az eddigi évekhez hasonlóan – koncertek, táncbemutatók, bábszínházak lesznek, de nem hiányoznak majd a bohócok, mutatványosok, bábosok sem.

Tavalyi koncert a Gyerek Sziget Nagyszínpadán. Forrás: Gyerek Sziget

Idén is lesz Állatsimogató, Sporthelyszín, de a gyerekek aktívan alkothatnak is a Kézműves Palotában, vagy kísérletezhetnek a Csodák Palotájában. Az 1956-os Emlékév alkalmából pedig az egyik helyszínen megismerkedhetnek az ’50-es évekkel. Itt főleg korabeli járműveket mutatnak be, de lesz egy hatalmas családi társasjáték is.

A rendezvény tizenötödik születésnapi bulija június 18-án lesz, a jubileum miatt a rendezvénynek himnusza is készült. A dal szövegét Müller Péter Sziámi írta, és Szalóki Ági zenekara adja elő. Az idei Gyerek Sziget június 4-én, szombaton indul.