Ilyen volt a debreceni virágkarnevál

2016.08.20. 14:18

Tizenhat virágkocsi, illetve magyar és külföldi művészeti csoportok vonultak végig szombaton Debrecenben, az 50 éves múltra visszatekintő virágkarneválon.

Az első felvonulást 1966. augusztus 20-án tartották, de a mostani még csak a 47. rendezvény volt, mert a hetvenes évek végén három alkalommal elmaradt a virágkarnevál.

A karneváli menet szombat reggel a debreceniek kerékpáros felvonulásával kezdődött, a részvétel egyetlen feltétele az volt, hogy virággal kellett feldíszíteni a bicikliket.

A képre kattintva galéria nyílikForrás: MTI/Balázs Attila

A virágkocsik hagyományos felvonulását ezúttal is a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, az országalmát és a jogart szimbolizáló kompozíció, majd a Debrecenbe kéne menni című, a város címerét is ábrázoló kocsi nyitotta meg. A felvonuló 16 virágkocsit összesen kétmillió szál virággal díszítették.

A kocsik között művészeti csoportok szórakoztatták a karneváli közönséget: a tizennégy hazai csoport mellett francia, izraeli, orosz, cseh, dél-koreai, olasz, szenegáli és német zenészek, táncosok, zászlóforgatók léptek fel Debrecenben.

Az idei karneváli programsorozat este a Nagyerdei Stadionban a Karneváléj című nagyszabású, 1500 fellépős show-val, majd az Egyetem téren tűzijátékkal fejeződik be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK