Ma rendezik az Állatkertek éjszakáját

vörös vari, Varecia rubra, maki, nyíregyházi állatkert, nyíregyházi állatpark
Vágólapra másolva!
Ma este rendezik meg az ország 11 településének 12 állatkertjében az Állatkertek éjszakája elnevezésű programot, amelynek során szakvezetéssel, látványetetéssel és interaktív programokkal várják a látogatókat.
Vágólapra másolva!

Az Állatkertek éjszakáján a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert és a budapesti Tropicarium, a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert a Zsolnay Kulturális Negyeddel közösen, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark kínál programokat.

A Budakeszi Vadasparkban óránként induló szakvezetéseken lehet belekóstolni a vadaspark titkos éjszakai életébe, a Tropicariumban látványetetések lesznek, a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig éjszakai fókashow-val, murénaetetéssel, kígyósimogatással, mérgeskígyó-kezelési bemutatóval és majomparádéval várja a családokat.

Vörös varik a Nyíregyázi Állatparkban Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A győri Xantus János Állatkertben több látványetetés, a Jászberényi Állat- és Növénykertben állatkerti relikviák és "nemszeretem állatok" bemutatója lesz, a Szegedi Vadasparkban pedig borjúfókák esti tornájával és törpe vízilovak, valamint foltos hiénák esti etetésével készülnek.

A Kecskeméti Vadaskertben állatsimogató és madárbemutató, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban interaktív látványetetések, a Pécsi Állatkertben kézműves programok lesznek, a Zsolnay Kulturális Negyedben található Planetáriumban pedig az Állatok égen és földön című előadással várják a látgatókat.

A Tisza-tavi Ökocentrumban trópusi állatok lesznek láthatók, az éjszakai Holdfénytúrán pedig az akváriumok világában merülhetnek el az érdeklődők. A veszprémi állatkert este nyolcig tart nyitva, a földtörténeti kiállítás és a dinoszaurusz park pedig hat óráig tekinthető meg.

Az előző évek gyakorlatai alapján a Budakeszi Vadasparkba, a Tropicariumba, valamint a Fővárosi Állat- és Növénykertbe kombinált jegyet is lehet vásárolni, de aki az este nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumban és a Budakeszi Vadasparkban másnap és harmadnap is felhasználhatja.