Illuminátusok és agyrablás a balatoni fesztiválon

Kulturált szórakozás a strandon
Vágólapra másolva!
„Minden ember más, de egy valamiben közös: mind meghalunk... Jó szórakozást mindenkinek" – így nyitotta a koncertet a Hiperkarma, pontosabban Bérczesi Robi. És ez még csak a kezdet volt! Strand fesztivál, Zamárdi, negyedik nap.
Vágólapra másolva!

„Illuminátus vagyok, hol kell aláírni? Gyíklények vagyunk, én például sárkány. És ti mik vagytok, őzikék?" – ilyesfajta szövegekkel dobta fel a Hiperkarma koncertjét az énekes-frontember Bérczesi Robi, aki még hosszan szónokolt arról, hogy hidegvérű gyíknak lenni nem menő, amúgy gonosz hajléktalannak kinéző lények elrabolták, az agyát fogva tartották egy pincében, majd egyszerre csak megváltozott minden, és elkezdett gondolkodni. Egyszerre lehetett röhögni és szörnyülködni a dalokat összekötő, gyakran erősen zavaros hablatyon, mindenesetre kétségkívül eredeti és szórakoztató volt.

Kulturált szórakozás a strandon Forrás: Origo

Mondjuk a koncert felénél úgy tűnt, hogy keserves vége lesz, sőt, le is áll a banda, ugyanis Bérczesi elfelejtette a szöveget, csak állt a színpadon, és zavartan kérdezgette a közönséget, emlékszik-e rá valaki. A zenekar türelmesen adott valami ütemet, majd a fájdalmasan szétcsúszott, leblokkolt frontemberen azzal segítettek, hogy egy alapdalt kezdtek játszani, amit biztos ismer. Robi egy cigarettafélét is elszívott, hátha megjönnek a gondolatok, így is lett, a koncert folytatódott – csak néha bukkantak fel az illuminátusok és a gaz gyíkemberek.

A vége is különös volt

Ekkor már túl voltunk a KFT koncertjén, ott nem volt nagy tolongás, noha eljátszották az összes nagy slágerüket (Elizabeth, Afrika, Balatoni nyár, Bábu vagy és társaik), de megállapítottuk, hogy a korai korszakukat szeretik inkább a tagok, több dal volt pályájuk elejéről (Üzenet a liftből, Tea). Eztán jött a már említett Hiperkarma hol kiváló, hol végtelenül szürreális fellépése, a nagy tömegeket viszont már a Wellhello és a Halott Pénz vonzották. Tűzijátékot is szerveztek az Apu vedd meg című dal végére, a tömeg elégedett lehetett, jól szólt a nagyszínpad is.

Caro Emerald óriási bulit adott

A kisebbik színpadon viszont a holland Caro Emerald, azaz Caroline Esmeralda van der Leeuw varázsolt, fergeteges bulit adott, mi megszavaztuk a szombat este fénypontjának. Ott is jelentős tömeg zsúfolódott össze, már csak azért is, mert aki arra járt, és belehallgatott, az biztosan maradt is, annyi pozitív erő gyűlt össze a színpadon, és annyira sodró táncmuzsikát játszottak a zenészei.

Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, majd Soerii & Poolek volt a program a holland varázslat után, fergeteges bulikat adtak, de a 26 éves jazzrock-, elekropop-énekesnő elvitte a show-t – az agyrabló gyíkemberekről nem is szólva.

Jó hangulat volt éjjel is

A fesztivál időközben véget ért, már senki nem menjen ezért Zamárdiba. Jövőre veletek, ugyanitt!