Vágólapra másolva!
A 2016-2017-es évadra négy bemutatóval készül a társulat, amely szeptemberben Kanadában, októberben pedig Bulgáriában turnézik.
Vágólapra másolva!

Pataki András igazgató a 29. évadját kezdő társulat sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az együttes szeptember elején Kanadába látogat, és az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából Torontóban és Montrealban két Bartók-műre - a Fából faragott királyfira és a Táncszvitre - készült koreográfiát adnak elő.

Októberben a Szófiai Magyar Intézet meghívására Bulgáriába is elutaznak, ahol a Rítus című produkciót adják elő.

Juronics Tamás művészeti vezető arról beszélt, hogy mivel a Szegedi Kortárs Balett - a táncegyüttesek közül elsőként - elnyerte a Művészetek Palotája által alapított az évad társulata címet, első premierjüket a MÜPA-ban tartják. Október 10-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Henryk Górecki lengyel zeneszerző utolsó művére, a IV. Szimfóniára készült eARTh című produkciót mutatják be.

Novemberben előbb a Szegedi Nemzeti Színházban, majd a Művészetek Palotájában Enrico Morelli Menyegző című koreográfiáját mutatják be, amely Igor Sztravinszkij zenéjére készült.

Februárban pedig Abszurdia címmel egy képzelt országban zajló, furcsa eseményekről szóló fantasy-mesét állít színpadra az együttes Szegeden,

majd néhány nappal később Budapesten.

Az évad utolsó premierjeként május elején a Művészetek Palotájában Christoph Willibald Gluck Don Juan című művére, illetve Vivaldi Négy évszak című darabjára készült koreográfiát mutat be a társulat.