Szimfonikus zenekari kísérettel szólnak a Bud Spencer-filmek zenéi az Arénában

Bud Spencer
Terence Hill
Vágólapra másolva!
November 29-én lesz koncert elsősorban Bud Spencer filmjeinek zenéiből a Papp László Budapest Sportarénában. Guido és Maurizio De Angelis zeneszerzők zenekara ad majd koncertet, ráadásul szimfonikus zenekari kísérettel. 
Vágólapra másolva!

A koncerttel az idén júniusban meghalt Bud Spencer emléke előtt tiszteleg a szerzőpáros. Ugyanis ők szerezték a legtöbb film zenéjét, amelyben Bud Spencer és Terence Hill együtt játszott. Ezen kívül több olyan filmhez is szereztek zenét, amelyekben Bud Spencer Hill nélkül játszott, de övék a Sandokan zenéje is.

Guido és Maurizio De Angelis a novemberi koncert plakátja előtt Forrás: NAP média

A koncerten az eredeti szerzők, Guido és Maurizio De Angelis zenekara, az Oliver Onions

szimfonikus zenekari kísérettel adja elő a filmek zenéit.

A testvérpáros szerezte Bud Spencer és Terence Hill legtöbb közös filmjének zenéjét, ezek között volt Az ördög jobb és balkeze 2. (1971), a Mindent bele, fiúk! (1972), a Különben dühbe jövünk (1974), a Fordítsd oda a másik orcád is (1974), a Bűnvadászok (1977) és az És megint dühbe jövünk (1978).

A csak Bud Spencer főszereplésével készült mozik sorában többek között Az angyalok is esznek babot (1973), a Piedone, a zsaru (1973), az Akit bulldózernek hívtak (1978), a Seriff az égből (1979), a Seriff és az idegenek (1980), a Banános Joe (1982) vagy a Bombajó bokszoló (1982) zenéjét szerezte Guido és Maurizio De Angelis.

Guido és Maurizio De Angelis készítette még az Alain Delon főszereplésével 1974-ben készült Zorro, az éppen 40 éves Maláj tigris (Sandokan) tévéfilmsorozat, a szintén 1976-os A szavanna fia, valamint a 80 nap alatt a Föld körül Willy Foggal című 1981-es rajzfilmszéria zenéit. Ezekből biztosan játszanak a zenészek a budapesti koncerten.

Az arénás koncert plakátja Forrás: NAP média

Az Oliver Onions a hatvanas évektől számítva négy évtizeden keresztül

meghatározta az olasz zenetörténetet.

Több millió lemezt adtak el, óriási életművet hoztak létre, sikert sikerre halmoztak. Dalaik taroltak az európai listákon, a Santa Maria (nem összetévesztendő a Neoton Família egy évvel korábbi slágerével) például 1980-ban hosszú időn keresztül szerepelt a német listák élén.

A zenekar hosszú kihagyás, huszonöt év szünet után 2007-ben lépett ismét színpadra, majd Maurizio De Angelis két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy újra összerakja az Oliver Onionst testvérével. A mostani produkcióban egy tizenhét tagú formáció, valamint egy csaknem negyvenfős szimfonikus zenekar játszik együtt,

nem csak Budapesten, Európában is először.