Világhírű párizsi fesztiválra megy Vidnyánszky Attila társulata

Juhász Ferenc; Törőcsik Mari; Vidnyánszky Attila; Trill Zsolt filmbemutató ,A szarvassá változott fiú
Budapest, 2014. november 25. Juhász Ferenc költő (b2) Vidnyánszky Attila, A szarvassá változott fiú című film rendezője (j), valamint Trill Zsolt és Törőcsik Mari színművészek a film bemutatója alkalmából tartott sajtótájékoztatón a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2014. november 25-én. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Vidnyánszky Attila beregszászi társulata fellép Párizsban a Festival de Imaginaire fesztiválon. A szarvassá változott fiú című előadásukat mutatják be.
Vágólapra másolva!

Az idei, sorrendben a huszadik Festival de Imaginaire-t novemberben rendezik Párizsban. Az egyik legfontosabb európai színházi, összművészeti fesztiválon idén Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának beregszászi társulata is részt vesz. A Juhász Ferenc költeményéből készült A szarvassá változott fiú című előadásukat mutatják be, de különleges módon. Részint látható lesz Vidnyánszky Attila filmje, de ugyanakkor a színházi előadás is.

A szarvassá változott fiú színi és filmváltozata is látható lesz Forrás: Nemzeti Színház/Ilovszky Béla

November végén

Az egyik legismertebb párizsi színházban lesz az előadás, november végén. A Theatre de l’Atelier igazgatója a nagyszerű színházrendező, Didier Long.

A Théâtre de l'Atelier-ben lesz az előadás Forrás: Photononstop/Photononstop/Jacques Loic

Ezekben hetekben éppen a Georges Simenon írásából készült A macska megy az Atelier-ben, két nagy színpadi színész főszereplésével, Myriam Boyer-val és Jean Benguigui-vel. Ezt a darabot is Long rendezte. Ebben a színházban játszott például Fanny Ardant és itt rendezte meg John Malkovich a Veszedelmes viszonyok színpadi változatát.

A Nemzetiben is játsszák

A szarvassá változott fiú a Nemzeti Színház repertoárján is szerepel. A főszerepeket Trill Zsolt, Törőcsik Mari, Szűcs Nelli, Kristán Attila, Rácz József és Tóth László játssza.

A szarvassá változott fiút a Nemzetiben is játsszák Forrás: MTI/Kallos Bea