A miniszter felesége Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya, A miniszter felesége
Budapest, 2016. december 14. Udvaros Dorottya (k) Zsivka szerepében Branislav Nusic A miniszter felesége című vígjátékának próbáján a budapesti Nemzeti Színházban 2016. december 14-én. A darabot Árkosi Árpád rendezésében december 16-án mutatják be. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
Mi történik, ha egy egyszerű, szerethető család olyan társadalmi helyzetbe kerül, amire addig nem is álmodhatott? Vajon mi történik, amikor a család feje egyszer csak miniszter lesz? Megváltoznak-e a családtagok? A miniszter felesége című vígjátékot a Nemzeti Színház mutatja be, Udvaros Dorottya a címszereplő, rajta kívül Tompos Kátya, Farkas Dénes, Varga József, Rácz József, Tóth Auguszta és Tímár Éva is játszik az előadásban, a rendező Árkosi Árpád.
Vágólapra másolva!

A darabban nincs gúny, nincs káröröm sem, inkább a kis- és nagypolgári gesztusokat emelik ki – a mindennapok esendő figurái jelennek meg a színpadon.
A miniszter felesége című színdarabot Branislav Nusic írta, aki 1864-ben született Belgrádban, és volt külügyi kormányhivatalnok Szkopjéba, Szarajevóban, de dolgozott Franciaországban és Svájcban is. Vezette a belgrádi, majd az újvidéki Szerb Nemzeti Színházat. A balkáni térség legkiemelkedőbb vígjátékírója. A miniszter feleségét először 1929-ben mutatták be a belgrádi színházban.
A Nemzeti Színházban december 16-án lesz a darab premierje. Zsivkát, a miniszter feleségét Udvaros Dorottya játssza. Fontos szerepet játszik még Horváth Lajos Ottó, Tóth Auguszta, Farkas Dénes, Tompos Kátya, Varga József, Rácz József és Schnell Ádám. Az Origo stábja a darab próbáján forgatott. Nézze meg a videót!