Új főszerkesztője lett a Stádiumnak

2017.01.18. 13:05

A jövőben Fazekas István költő, drámaíró és műfordító látja el a Pozsgay Imre által alapított Stádium Társadalmi és Kulturális Hírlap főszerkesztői teendőit.

A lap felelős szerkesztője Bordás Mária, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora, a Magyar Jogász Egylet Európai Unió Joga Szakosztályának elnöke lesz, Csoóri Sándor Kossuth-és Liszt Ferenc díjas népzenész pedig a lap zenei rovatát vezeti majd.

A Stádiumot 2012 nyarán Fazekas István és Pozsgay Imre közösen indították el a szellemi összefogás előmozdítása érdekében. Ennek köszönhetően több esetben is

együtt szólalhatott meg például Konrád György és Csoóri Sándor, Tóth Krisztina, Baranyi Ferenc és Döbrentei Kornél.

Fazekas IstvánForrás: MTI/Mohai Balázs

Fazekas István 1994-ben

egyik alapítója volt a Ratkó József Irodalmi Társaságnak,

amelynek első elnöke Sánta Ferenc író volt. A Stádium új főszerkesztője 2001-től 2016-ig a Felsőmagyarország Művészeti Alapítvány kuratóriumának elnökeként számos feladatot vállalt annak érdekében, hogy a nemzeti elkötelezettségű írók és költők könyvei megjelenhessenek, Csoóri Sándor felkérésére 2005. december 19-én létrehozta A Hitelért Irodalmi és Művészeti Alapítványt.

A szerkesztőség tagjai változatlanul a

valós értékek közös műhelyének tekintik a Stádiumot

és Pozsgay Imre alapító főszerkesztő nevét a lap impresszumában a jövőben is fel fogják tüntetni. A lap főszerkesztő-helyettese továbbra is Petrőczi Éva József Attila-díjas költő marad.