Gyerekek is segíthetnek egy autizmusról szóló mese megalkotásában

lackfi janos
Vágólapra másolva!
Meserajzoló pályázatot hirdettek 8-12 év közötti gyerekeknek. Egy új, az elfogadásról szóló történet főszereplőit alkothatják meg.
Vágólapra másolva!

A Magyar Telekom, a BOOKR Kids, az Autistic Art Alapítvány és a Fenntarthatósági Média Klub egy új mese megalkotásába szeretnék bevonni a gyerekeket azzal, hogy a mese két főszereplőjét megrajzolhatják. A mese harmadik szereplőjét, az autizmussal élő kisfiú alakját az Autistic Art Alapítvány művészeti programja keretében alkotó, autizmussal élő fiatalok rajzai közül fogják kiválasztani.

A mesét Lackfi János költő, író és az Autistic Art szakértői közösen alkotják meg.

Az új mese a BOOKR Kids Mesetár applikáción keresztül ingyenesen elérhető lesz, és azt fogja bemutatni, hogy miben más egy autizmussal élő kisgyerek, és ezt a másságot hogyan fogadjuk el - olvasható a szervezők közleményében.

Körülbelül 60 ezer diagnosztizált gyermek és felnőtt él autizmussal ma Magyarországon. Az autizmus az agyi működés alapvető fejlődési területeit érintő zavara, amely veleszületett, és egész életen át fennmarad. Ez a tünetegyüttes megnehezíti a társas kapcsolatok fenntartását, és jelentős problémákat okoz a kommunikáció területén is.

A mesén keresztül azt szeretnék megmutatni, hogy az autizmussal élők számára is fontos a közösség, a barátok és az elfogadó környezet.

A mese története szerint Panka és Gyurka egy testvérpár, akik ugyanarra a játszótérre járnak. Egy napon összetalálkoznak egy új kisfiúval, aki kicsit furán viselkedik, más, mint ők.

Az illusztrációs pályázatra olyan 8-12 év közötti gyermekek rajzát várják a kiírók, akik megrajzolják Pankának és Gyurkának az alakját. A rajzokat szakmai zsűri bírálja majd el, a kiválasztott rajzból alkotják meg a készülő mese két főszereplőjét.

A pályázatra beérkező munkák határideje március 23., az eredményhirdetés április 3-án lesz.